Wednesday, January 26, 2011

tiba-tiba di saat ini....


tiba-tiba di saat ini......


aku rindu mak aku uwaaaa crying

tiba-tiba je tauu...

tengah terbayang ma sedang menjahit tangan sambil mata menatap cite thailand/filipina kat tv.. uhuk rindu untuk melihat momen itu.. dulu masa zaman aku buat research, aku duduk rumah, xbekerja pun, situasi itulah yang aku selalu nampak setiap kali keluar dari bilik dalam tengahari macam tu.. lepas tu aku pun join sekali dengan ma tengok cite filipina tu hee hee

ibu, wikend ni anakanda x balik ibu, anakanda ada kenduri kawen yang perlu dihadiri,jauh2 belaka... wuuuuuu

ah x rock dah dd rindu2 over2 emosi ni tau....
x kool dah.. chillax chillax~~

dulu dulu zaman kecik2, masa masuk mrsm ok jekk... orang lain duk berhingus2 duk homesick ke rumah, rindu kat mak.. aku rilek jekk... duk gelak sana gelak sini, xpernah2 homesick... masa tu rasa bebas sangat heheee...

masa masuk matrik pun ok jeee... ma yang homesick adalah hee hee rindu-kat-anak-sick hee hee


tapi sekarang dah tua bangka, motip rasa rindu meluap2?? uwaaaaaaaaaa x rock dahhh


insan yang terlalu menyayangiku.......
eh bukan yang belah kanan tu.. yang belah kiri jekk tongue


aku pun sayang ma jugak crying emosinyeee crying




oh nway semalam beli ikan kat pasar malam... balik tu, aku takut2 nak siang ikan.. lama aku duk pandang si ikan tu ;p terus panggil kuku hee hee asalnye nak suruh dia siang satu, aku tengok, pastu yang lain aku teruskan la.. tapi last2 aku rasa x ok, terus kuku siang kesemuanya. hehe aku kate nex time baru aku siang.. ;p


pastu sms ma.. cakap pasal tu sambil sengih2....

pastu ma balas ..

"ma malu ma x ajar anak ma buat kerja rumah baik2"

bole? *ma asyik malu je. hari tu sambal xjadi pun ma cakap ma malu jugak, bukan nak pujuk ;p



ma.. bukan salah ma laa crying
ma memang selalu ajar aku siang ikan, tapi setiap kali nak siang tu, aku mesti uwekkkk uweekkkkk... reseptor geli aku ni memang tinggi siket dari orang lain... rancangan fear factor tu memang konfirm aku xboleh masukk


tapi semalam masa kuku siang, aku tak uweekkk uweekk tu kire ok lah tu ;p ada perkembangan ;p

dah tau aku macam tu, bole pulak kuku agah agah aku dengan isi perut ikan. bole?



labels dari blog lama : ma





17 comments:

Seri Mas Nurwani said...

ok.seri pun ade masalah nak siang ikan. x reti jugak. selalu pas kat faliq suh siangkan. haha malu dgn diri sndiri gak:P

dd dudu said...

{seri}
yekeee seriii wahhhh omg hak hakk hakk xsangkaaaaa ada gang ;p

har har

pestisid said...

eh sy pon x siang ikan. sejak kawin baru 5 ekor ikan kot sy siang..semua edy buatkan jugak..memang sy pon jenis geli2 la..pastu potong daging pon tak sbb bau daging mentah tu..errrrrrrrr...

dd dudu said...

{pestisid}
makasihhhh uolssss bg iolssss comment yang memberangsangkan heee heee

ja_on_seven said...

ohh..aku suruh je mamat jual ikan kt pasar malam tu siangkan..

so balik umah basuh2 je..terus simpan..

dd dudu said...

{ja}
oh yekee jaaa??

dulu aku kat jj buat laa camtu hehe kat pasa mlm leh gak ekk???

besnyeeee, lehhh ar lps ni suh dorg siang terus ;p

kucincomey said...

hehehe.. takpe.. belajar pelan² ek.. =)

ja_on_seven said...

em kalo kt pasar mlm putrajaya yg malam selasa&jumaat tu boleee..tp kene suruh la..foc.. so gunekn je kemudahan yg ade..

hew hew..even aritu penah sekali aku beli ikan yg kecik leper tu pun aku pakse akak pasar malam tu siangkn..aku kate potong sikit jek kt bhgn insang tu..so blk umah aku just buang isi perut die je..tak payah nk gunting2/potong2 ape lg..

even kalo ko beli kt kedai name "darussalam" kt presint 9 tu pun ko bule mntk die siangkan..foc jugak

so tak payah la ko penin2 nk siang ikan..so bule belajar pelan2 okehhh..jimat mase n bule la ko spend lebih mase tgk tv atau main game cacing bersame si keri-keri

dd dudu said...

{kucincomey}
mesti kucincomey pandai siang ikan kan :D

hehehehe

tq2 ;)


{ja}
oh jaaa, comelnyeee panggilan si keri-keri tu. harus aku panggil kat umah ni nanti, ekeke

si pari-pari vs si keri-keri

hak hakkk sowww kiuewwttt


okehhhh makasih jaaaaa for 2 info!
eh motip x penah nampak ja kat pasa malam?? ko selalu berlegar2 katne... kat kedai betik ekk, ko suke makan betik, hehe


nak cari aku senang je, cari stall laksa ;p

ja_on_seven said...

hew hew..aku selalu di tempat jual bawang, ikan, ayam dan sayur..

hew hew smlm ade pakcik kat pasar malam tu tahan aku.. die cakap camni "dik, raselah roti ni sedap..isteri pakcik yang buat.." hoo..pakcik tu nak tarik perhatian aku dgn memuji isteri sendiri..so aku pun layan je la..rase sikit roti tu..perghh memang sedap+lembut..terus beli sebungkus sebagai percubaan..

si adam pulak sempat mengepau aku dgn menjerit2 sebab nakkan buku THOMAS.. so terpakse beli seketul buku utk adam..sebab satu pasar malam dgr suare adam menjerit2..

eh? ko tak dgr ke suara adam smlm? hik

mun-e said...

sengih baca perbualan orang2 dah kawen yg duduk di putrajaya..

kuikuikui~ belalu pegi pelahan2 ;p

dd dudu said...

{ja}
ja, apa nama stall roti tersebut??
"roti isteriku" ke, hehee nak try

hahahahah lawakkk laa part adam mengepau ko buku THOMAS tu :'D oh adam, teruskan usaha anda lagi, heeeeheheee

xdgr plak ;p aku pegi slalu dalam kul 6 lebih, sebab aku dari ukm kann heheee slalu jem dlm ukm, tu yg lmbt


{mune}
muni hahahhaha cam curi2 dengar plak ;p

Ciare Baha said...

dd, aku kan, slalu suh org jual ikan je yg siang ikan ikan tu...siap potong2 kecik2 lg..bkn xreti, tp jimat masa...huhu

Ciare Baha said...

eh jaaa ~~ kita sama la. suh org jual tu siangkan ikan.kalo beli ikan kecik2 pon aku suh jgk dia siang sambil buat muka kesian ;p

aku pon sukaaaa ~roti buatan isteri pakcik tu~ lembuttt gebuuu gitu...suke tgk dia puji roti yg wife dia buat ^__^

ja_on_seven said...

patutla tak penah jmpe ko kt stall laksa sbb kul 6+ aku kt damansara lg..hik hik.. aku smpai putrajaya pun kul 7.15.. hik hik

{mune}
yelahhh ketawe lahh puas2..silap2 mase depan nnt ko pn join kitorg dok sini gak..hak hak hak...

ja_on_seven said...

{ciare}

eh? ciare? ko pun beli roti dr pakcik-puji-isteri-sendiri jugak ke?

adekah ko juge turut mengunjungi pasar malam yang same?

hik

dd dudu said...

ciare yang dulu duduk putrajaya masih suke gi pasar malam situ eh?? oohh lupee, ko kan skang dah keje kat putrajaya kan kannn... baca kat fb post puteri 7 tu yang aku xreply2 sampai skang sebab line xclear hehe..


okieeeeee nak gang jugaklaaa suh org pasamalam jek siangkan sumee


hew hew



eh ja dan ciare, motip korang dua2 suka roti lembut isteri pakcik tu?? harus aku nak try ni ajak kuku jumaat ni


laaaa jaaa aku ingatkan aku lambat, rupe2nye ko lagi lambat heeeheeeee

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...