Tuesday, February 1, 2011

gurauan yang buat kawan marah



Assalammualaikum sume :)


erm korang penah x dalam kehidupan seharian korang, korang gurau2 dengan rakan2?? mestilah ada kan. so motip dd?
hee hee

okehh, pernah x korang gurau yang melampau sampai kawan korang marah.

hehe ni aku tetibe rasa nak menyingkap balik kisah zaman aku nakal2 dulu.

masa tu aku form 4, bersekolah di mrsm kuantan. so duduk hostel. aku duduk dalam bilik yang ada 2 katil. nama roommate aku azmah. minah ni memang sahabat sejati aku lah masa tu. tapi dia ni lagi rajin dari aku laaa, rajin stadi biologi. aku pulak benci sangat biologi, sampai rasa nak klik Unlike je kat subjek Biologi sekarang.

lepas tu bile dah habes belajar, aku dah masuk matrik melaka dah, bole pulak azmah ni kol aku pujuk2 tuk aku ikut die sambung belajar medik kat Indonesia, apply ikut mara la. kosserr nyahh ;p dah laa benci biologi, benci bedah tikus, so motip nak tukar cita2 dari pekerjaan-yang-mengadap-komputer kepada jadi doktor?? kesian tikus. kalau follow azmah untuk jalan2 ke indonesia i suke lah. hik2

tapi sebenarnye aku mintak permission mak jugak.. ada hati tu kan.. padahal nak teman member.. bole?? sambung belajar untuk teman member
hee hee

tapi mak aku pangkah gile2. NO NO NO TAK BOLEH TAK BOLEH!! ok fine... naseb baik aku tanya2 ayam jek.. kalau aku tanya siriyes, mesti dah masuk bilek menangis.



so kesudahannya, azmah dah jadi seorang doktor di hospital Johor Bahru. aku pulak??? keje biasa2 je di bangi ;p


eh alamak??? aku nak cerita pasal gurauan kannn????
omaigod tersasarnyee dari tajuk.. mukadimah panjang sangat..






okeh dengan azmah ni memang banyak laa mende yang aku buat dengan dia.. salah satu nyee terbuat kawan kitorang marahhh.. terbuat okehh, niat nak gurau2 je.. heee heeeee


alahhh, kitorang kenekan kawan pun sebab asalnye kitorang dah terkena dulu. gitu. mula2 azmah yang kena, lepas tu die kenakan aku pulak. memang pucat muka aku masa azmah bagitau 'sesuatu' itu... tapi selepas tahu kebenaran aku cume kejar2 pukul2 je lah kan. hek hek dah namanya gurau ;p


selepas kitorang dah kena kaw2 dari pihak lain.. kitorang pun plan nak kenekan orang lain plak...

panggil lah budak bilek depan kitorang, si 'N' namanya..


dialog lebih kurang camni eh... x ingat sangat laa kann, dah lama.... lebih2 kurang je ni..


d & A : "'N'.. kitorang ada nak cakap sesuatu dengan ko..." *muke serius
N : "apa apaaa" *muka cuak

d & A : "kitorang perlu bagitau ko ni.. tapi kitorang cakap ko jangan marah ehh"
N : "apaa..." *muke dah berubah

d & A : "kitorang nak tanya dulu.. ko ada minat siapa2 x? "
N : "siapa.."

d & A : "ada x yang macam ko betul2 kan tudung belek2 tudung kalau terjumpa seseorang tu.."
N : "haaaah... apa ni..."

d & A : "erm.. kitorang terdengar dari senior2 yang cakap.. pasal ko.."
N : "hahh pasal aku?"

d & A : "haa ahh.. ada abang senior tu kate.. die cakap ngan kawan2 dia kann.. setiap kali ko lalu atau berdiri depan dia mesti ko betul2kan tudung, belek2 tudung.."
N : "hahhhhhhhh!!!!! siapa yang cakap tuu?? perasannyeee???" *muke merah marah

d & A : "itulaaa, kitorang dengar pun terkejut"
N : "manaa adaaa!!!! aku nak tau siapaaa yang cakapppp macam tuu?" *terus berdiri akibat terlalu marah

d & A : "ok kitorang bagitau ni.. tapi ko jangan marah ehh"
N : "siapaaa!!!!!!!!! siapaaaa yanggg perasaaaaan sangattt tuuu??"

d & A : "nama dia abang min.."
N : "abang min manaaaaaaaaaaaaaa?" *marah betul

d & A : "ok kitorang bagitau ni.."























d & A : "abang cermin.. hehehehe"


selepas tu muke 'N' terus berubah...

"KORANG NI KALAU NAK BERGURAU TU AGAK2 LAHHHH!!!!!"

PANGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGG!!! bunyi pintu bilik kami dihempas oleh beliau..


aku dan A saling berpandangan..

okay... kami bersalah...



tapi sebenarnye kami pun mangsa uwaaaaa.... aku lagilahhh bileee azmah kenekan aku kann.... rasa nak menangis jee sebab ada orang perasan aku minat dia... padahal aku ni memang laa slalu betul2kan tudung, walaupun bukan depan abang cermin pun... hik2... tpai bile dah tau kene tipu tu, aku memang kejar ar..

tapi lain orang lain tahap penerimaannye kann... ;)


berhari2 jugak kitorang takut nak mintak maaf dengan 'N'... marah betul beliau, nampak muke kitorang pun x senyum.. tapi last2 berjaya mintak maap gak... =)


begitulah ceritanya... hihi

so korang ada x pape cite tentang gurauan x bertempat? hak hak..




note : bile kenang2, cam lawak bodo pun ada... abang Min = cermin.. haha

note 2 : tetibe aku lupe, betul ke A tu azmah haha.. keliru suda, lamaaa dahh...




10 comments:

rosealley said...

abang cermin????miahahahhaa

dd dudu said...

{rosealley}
hehe poyo kan ;p

mun-e said...

ehhhh dd keja arini???

ooo lupaaa dd keja kat selangorrr

marah tak marah takkkk. kuikuikui ;p

dd dudu said...

{mune}
PANGGGGGGGGGGGGGGGGGGGG!!!!

bunyi aku hempas pintu.




ekeke.

Queen said...

penerimaan org lain2.. =)

kalau dd jadi doktor..mesti ramai patient nak duk spital hari2..

doktor cun. =)

dd dudu said...

{kak queen}
tu ar, lain org lain cara penerimaannye, hihi


aaa kakk, mane deee -___-

~aL!n~ said...

dd, nakal jugak awk dulu..ingt kitee jek nakal..tp kite mmg nakal pom..hahaha

dd dudu said...

{alin}
alin, dulu kite penah kene pukul ngn mrs zee sebab x bangun pagi gi kelas heee

Anonymous said...

siapakah itu???nasib baik bilik depan,kalu bilik sebelah...huhu

-husna-

dd dudu said...

{husna}
hahaa rumet ena ;p

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...