Monday, January 31, 2011

29 januari 2011 pagi ros datang rumah




29 januari 2011, hari sabtu.. kitorang mau pergi ke seri manjung, perak, ex ofismet ku kawen ^^ nama dia seri..

seri wani duduk di seri manjung hee hee okeh dd x kelaka.


dudu n kuku akan pergi bersama2 dengan rosa dan suaminya idzuan. jadi pagi2 tu kitorang jemput laa diorang mai umah dulu sarapan, sebab diorang pun akan parking kereta diorang kat bawah umah kitorang, naik satu keta kuku je ^^


dudu n kuku sama2 buat sarapan nasi lemak. resipi kuku laa tapi, hehe

sambal kuku sedapppp... nex time nak try buat nasi lemak resipi dudu pulak *kene korek tanya resipi ma balik ... tapi part sambal, nex time nex time pun nak kuku masak jugak hehe.

nanti leh laa gabung resipi, ejas2 mana kurang mana lebih, gabung2 jadila nasi lemak kuku dudu. hak hakkkk pastu open table jual nasi lemak bawah apartment ;p pastu kene halau dengan bph. hehehehehhehehee


terpaksa letak gamba yang ini yang idzuan tengah muncung nak minum sebab gambar ni paling ok kot. yang lain samada idzuan tengah pejam mata atau rosa pejam mata atau rosa tengah buat mulut "DAREEE" masa cakap "how DARE you!" hee hee


haha merujuk pada gambar di atas kitorang xde mangkuk besar lagi. so angkut periuk nasi keluar terus, bole ;p



selepas makan nasi lemak, basuh2 pinggan, bersiap2 itu ini... kitorang pun geraklahh ke seri manjung ;)


rosa dan izuan, makasih eyy sudi sarapan di rumah kami. maaf kalau ada kekurangan sana sini ;p


tunggu sambungan entry pasal wedding seri ehh selepas dapat gambar... xsaba nak update, sebab wedding dia sangat cantek. comel okehh tema pink+grey..



nahhh laa bagi gambar kemah dulu dari jauh.. hikhik first time gi wedding yang ada paper lantern, selalu tengok dalam gamba blog org len jek :P




bye bye uols. ttym





28 januari 2011 dating dengan ezan



jumaat lepas selepas balik kerja, dudu n kuku pergi ke jusco balakong untuk beli hadiah kawen seri, hadiah besday ma dan untuk dating2 dengan ezan.


apa yang aku suka dengan ipod ezan ni adalah bile amik gamba die ada application yang boleh terus cantikkan muka.
tetibe flawless muka i kann~ ohh~~~



untuk hadiah kawen seri, kitorang beli banyak2 barang buat kek sebab seri suka buat kek kan??

yang ni plan asal, nak bagi acuan bapa, ibu dan anak.
hik2

lepas tu kitorang tukar ke hadiah lain, tp masih dalam kategori buat kek.
apa dia?? seprais laa, hehe biarlaahh seri yang bukak dan lihat sendiri hadiah itu hik2


lepas tu kitorang bertiga pun dinner kat pizza hut.

kitorang nak try pizza yang baru. Ring of Fortune



tapi motip rupe sebenar jauh bebeno dengan yang dalam gambar??? ;P


pu~~

hehe tapi layan jekkk, tak berkira pownn ;P










Friday, January 28, 2011

cerita bermula di sini... aku dan vispera...



Salam sumeee tatapanku~ pangg~~ suke sangat tiru fb nasha ye~


ingat x entry ini? yang saya kata akan review khas pasal tudung nikah vispera, hehe.
ingatkan nak review bile kak vispera open balik blog beliau. tapi rasa macam x saba2 pulak. nak review sekarang jugak, sementara mud kawen maseh menebal hehe, lagipun memang dah ada kat draft ni sekian lama.

oh yee, kak vispera privatekan blog kejap sebab tengah under construction, mahu barukan blog katanya. nanti bile dah up blog baru, kite heboh2 kan ehh ;)


ok bermulanya cerita...



Aku mula mengenali kak vispera semasa aku sedang sibuk mencari tudung tunang.. aku tunang pada 16 januari 2010.. oh ahad lepas adalah anniversary aku tunang setahun ;p bole? padahal dah nikah dah ni
hee hee

masa tengah cari2 kat blog hopping tu laa terjumpe blog kak vispera yang ada buat contest.. tapi aku dah terlepas tarikh uhuk.. masa tu tengok koleksi tudung2 dia, Subhanallah canteknyee...
memang aku x ragu2 lagi, aku memang nakkk tudung ituuuu!!! terus emel kak hawa laju2, lepas tu kak hawa balas, lepas tu pada hari yang dijanjikan, balik keje laju2, amik ma ayah untuk teman laju2, jumpe kak hawa laju2 kat kl sentral untuk bagi perca kain, bagi deposit laju2.. zup zup zuppp tunai lak tu ;p terkejut kak hawa ;p haha tu namanya bersungguh nak tempah ye puan2 ;p



terima kasih kak hawa sebab membantu saya untuk lebih cantek dengan seri tudung akak di hari pertunangnan saya^^

nak tengok tudung tunang saya boleh klik sini ye ..


ok habes siri pertama..







siri kedua pula..


masa tengah mood buat persiapan perkahwinan tahun lepas, kan keje aku asyik update je pasal my wedding thoughts.. pasal dream wedding la, nak pelamin macam tu lah, tema warna itu lah ini lahh... termasuklaaahhhh pasal tudung punnnn aku ada cakap jugak.. rujuk entry ini


aku cakap


"prefer awning ombak-ombak ni untuk pakai masa nikah kot ;) "


sebab aku rasa cantek kalau pakai tudung yang ombak2 curl-curl gitu dekat dahi masa nikah, nice ;)



lepas tu dalam entry tudung tunang yang sebelum tu pun, aku ada cakap sesuatu..
"ingat masa nikah nanti nak guna tudung bawal putih biasa tapi nak kak vispera tambah manik lace kat tepi2 tudung bawah boleh? ;) tak nak pakai awning, nanti suami takleh cium dahi ;p heeeheee gataiii"



dann... tak sangka ayat "x nak pakai awning, nanti suami xleh cium dahi" telah membawa rahmat kepada ku..


pada suatu hari...
aku mendapat panggilan dari kak vispera.. "dudu.. akak baca blog awak yang pasal masa nikah xnak pakai awning nanti suami xleh cium dahi.. akak dapat idea laaa, akak try buat untuk awak nak?"

omaigod!! siriyes ke kakkk?????????? *bunyi guruh gegak gempita

nakkkk!!!!!!




dan.. Alhamdulillah pada 20.11.2010, kak vispera telah menunaikan 2 impian ku sekaligus.


1) nak tudung yang xde awning, tapi ada beads

2) nak tudung yang berombak2 di dahi *kebetulan, dah dapat tudung baru perasan


tiada awning, berombak2 di dahi



lace yang terletak cantek di kepala



beads yang bersinar2 (besarkan gambar untuk lihat)
veil yang putih berseri dari koleksi vispera juga.
simple sbb tudung aku dah sarat, so veil xyah over2 ;)
tapi simpel2 pun material veil ni bukan yang kain net, tapi material ringan dan jatuh :)
tapi aku suke sangat veil ni tau, rasa suci sangat
winking



suami senang cium dahi masa batal air sembahyang ;p hak hak *gataiii



kegembiraanku memang tak terkata lah. tersangat sukaaaa... masa tengah makeup oleh mak andam masa nikah, lepas dipakaikan tudung tu aku terus tengok kat cermin.. pastu jerit kecil2 canteknyee canteknyee!!!!!! hahaha orang kawen memang macam tu ke ;p


saya bebetul xtau nak cakap camne.. teramat suke dengan tudung kak vispera.. akak kata nak try, tapi MasyaAllah, sumpah jadi kak ;p ishhh xtau nak cakap camne lahh.. rasa hepi tu macam teruss rasa nak keje part time dengan akak jahit beads, tapi FOC ;p hak hak x agak2 kann over dia punye happy.


happy =)




terima kasih juga kak vispera kerana membuat tudung untuk bertandang, yang saaaaangattttt adorableeeee ^_^


kredit to quiny bridal





thanx kak vispera, yang xterhingga untuk wedding gift yang x ternilai harganya :) i really adore u.. love u!

okiee tamat kisah ini ^^


blog koleksi vispera yang di private sebentar : http://koleksivispera.blogspot.com/
emel kak vispera (kak hawa) :
koleksivispera@gmail.com


note 1 : hari tu masa nak pergi keje, kuku nak kiss dahi lepas tu awning tudung aku mengganggu. dia cakap "hish.. xde ke awning yang ada zip?"

hahaha ;n kak vispera ada x ek? *hihi larikkkkkkkk

note 2 : x sabar nak tengok hasil tudung lina nanti dari vispera =) pilihan color yang sweet!!!







Thursday, January 27, 2011

motip masih suke tgk gamba pelamin?



Salam tengahari untuk semua tatapanku :)

eh alamak motip terikut style fb nasha aziz?
sori sori.


uolsss, iols nak pelamin untuk tunang macam ni bole??


o m g.. aku terpikat betul dengan yang satu ni... xpuas mata memandangg uh uh..
lawanye pakai baju tunang duduk kat sini.



yang ni pun suke gak. sebab die bentuk arch kot.. nice nice, rasa comel kalau pakai baju tunang duk kat situ.


tapi lagi suke yang pelamin mula2 tadi. tiada tandingan ;)

motip ulang balik gambar tadi? suka sangat dah namanya tu
kredit gambar : sini


eh..
tapi bukankah aku kan dah bertunang ;p dah nikah dah pun hee hee
ada hati kan uolss nak ushar2 pelamin cantek lg hee hee kirim salam ah..



dulu kann, masa tunang.. xde pelamin, cume ada kain backdrop je kat belakang, untuk buat cantek gambar.

see, kayu2 panel xde.. pentas pun xde ;p lantai je uolss.. tapi ada bantal, hehehe..


tapi macam tu je pun aku dah hepi tauuuu^^ gile punye hepi!!!!!!!!!!!!!!!


masa nikah pulak lagilaa, xde pelamin nikah langsung ;p hew hew hew


ok dah, habes berangan mode. nanti nak suruh kawan2 atau sepupu2 yang nak tunang amik pelamin ala2 macam tu laa, leh aku tumpang bergambar *suke ati jekkk kann



****sekarang nak bergosip dengan kawan2 upm lak****

korang~~~ malam tadi aku jalan2 dengan kuku ke mydin tau. saje laa kann nak ushar2 barang... sekali tiba2 aku dipeluk oleh seorang wanita.

wah siapakah!!!!


oh rupenyee anum!! hihi aku baru tau yang dia dah ada perut lagi ;p korang tau?? ke aku je yang ketinggalan ni heeheeeee



ok bye.


oh endingnye kitorang x beli apa2 pun kat mydin tu. punyela ramai orang. uh. dulu masa keje kat OAS, heaven jek leh pergi mydin masa waktu keje kan??? x ramai org pun.







Wednesday, January 26, 2011

tiba-tiba di saat ini....


tiba-tiba di saat ini......


aku rindu mak aku uwaaaa crying

tiba-tiba je tauu...

tengah terbayang ma sedang menjahit tangan sambil mata menatap cite thailand/filipina kat tv.. uhuk rindu untuk melihat momen itu.. dulu masa zaman aku buat research, aku duduk rumah, xbekerja pun, situasi itulah yang aku selalu nampak setiap kali keluar dari bilik dalam tengahari macam tu.. lepas tu aku pun join sekali dengan ma tengok cite filipina tu hee hee

ibu, wikend ni anakanda x balik ibu, anakanda ada kenduri kawen yang perlu dihadiri,jauh2 belaka... wuuuuuu

ah x rock dah dd rindu2 over2 emosi ni tau....
x kool dah.. chillax chillax~~

dulu dulu zaman kecik2, masa masuk mrsm ok jekk... orang lain duk berhingus2 duk homesick ke rumah, rindu kat mak.. aku rilek jekk... duk gelak sana gelak sini, xpernah2 homesick... masa tu rasa bebas sangat heheee...

masa masuk matrik pun ok jeee... ma yang homesick adalah hee hee rindu-kat-anak-sick hee hee


tapi sekarang dah tua bangka, motip rasa rindu meluap2?? uwaaaaaaaaaa x rock dahhh


insan yang terlalu menyayangiku.......
eh bukan yang belah kanan tu.. yang belah kiri jekk tongue


aku pun sayang ma jugak crying emosinyeee crying




oh nway semalam beli ikan kat pasar malam... balik tu, aku takut2 nak siang ikan.. lama aku duk pandang si ikan tu ;p terus panggil kuku hee hee asalnye nak suruh dia siang satu, aku tengok, pastu yang lain aku teruskan la.. tapi last2 aku rasa x ok, terus kuku siang kesemuanya. hehe aku kate nex time baru aku siang.. ;p


pastu sms ma.. cakap pasal tu sambil sengih2....

pastu ma balas ..

"ma malu ma x ajar anak ma buat kerja rumah baik2"

bole? *ma asyik malu je. hari tu sambal xjadi pun ma cakap ma malu jugak, bukan nak pujuk ;p



ma.. bukan salah ma laa crying
ma memang selalu ajar aku siang ikan, tapi setiap kali nak siang tu, aku mesti uwekkkk uweekkkkk... reseptor geli aku ni memang tinggi siket dari orang lain... rancangan fear factor tu memang konfirm aku xboleh masukk


tapi semalam masa kuku siang, aku tak uweekkk uweekk tu kire ok lah tu ;p ada perkembangan ;p

dah tau aku macam tu, bole pulak kuku agah agah aku dengan isi perut ikan. bole?



labels dari blog lama : ma





lady castle



semalam tgh2 malam sambil gosok baju sambil suami mengkaji buku catatan belanjawan kami, tiba2 aku mengadu lapaarrrr.. bole? padahal dah makan putu mayam, rojak singapore dan laksa penang mega yang dibeli dari pasar malam putrajaya... *seronoknyee dah beli ikan dan udang gak


last2 dua2 orang ni gi masak indo mee 2 bungkus dan terus share makan indo mee sambil layan cite korea yang amik dari hard disk ezan. cite my fair lady(lady castle)... hihiiii suke citee ni.. lagi suke sebab mmg minat pelakon perempuan tu..


minah ni la.. suke tgk lakonan die dalam cite The Vineyard Man dengan cite Coffee Prince.
die ni comel dan klakaaaa


hik2

Yoon Eun Hye!! i loveee uuuu!!
*tetibe


-mangsa yang banyak minat pelakon perempuan berbanding pelakon lelaki-




kuku lak suke budak ni dalam cite Lady Castle tu.

haha bijakk budak ni.



ok bye, entry biasa2 dari saya.


note : lately ni aku selalu terkejut2 dalam rumah bila tengah buat samting pastu nampak kelibat kuku. opocot mak kauu!!

kuku ckp... "haihhh dengan suami sendiri pun terkejut ke?"

siapa suruh botak ;p wat terkejut orang jek ;p












Tuesday, January 25, 2011

kotak tisu untuk rumahku



hari tu kan masa ezan, lina dan aida datang umah..

- ezan masa sampai2 je kat pintu "dd!!! u duduk rumah apa ni?? omaigodd!! ezan ingat xde umah dah hujung ni, ezan da nak pata balik, rupenyee memang ada umah dd"


note : hak hak rumah aku mmg hujung dunia
hee hee pullman tu dah cukup ujung, ezan ingatkan aprtment sebelah pullman tu rumah kitorang, tp sebenanye tidak!!!! anda perlu berjalan terusss lg sampai hujung walaupun anda rasa itu jalan mati, tetapi sebenarnya tidak!!! anda perlu teruskannnnnnnnn jugakkkkkkkkk

lepas tu unit rumah aku pun hujung dekat tingkat 13, dah gelap2 nampak sign 'Keluar' tu mesti org akan ingat dah takde rumah, *macam aku dan kuku awal2 dulu haha, tetapi tidak!!! anda perlu yakin bahawasanya masih ada rumah di hujung lorong yang gelap itu!!!

kesian ezan takut
rolling on the floor




- lina masuk2 rumah je terus jenguk aku kat dapur dan berkata "dd, comelnye keri pakai seluar kotak2"

rolling on the floor

lina
rolling on the floor



- lina bawak betik. comel kan.. so betik itu jadi pembasuh mulut kitorang selepas makan nasi. hihi



- mereka kepedasan selepas makan sayur yang kuku buat hahahaha termasuklaa aku nak nanges pedaasss


- selepas pulang dari nilai, dorang naik semula umah kitorang, kitorang jemput solat maghrib kat umah. lepas tu, kuku bukak cite jepun. kitorang pun layan laa cite jepun yang cite pasal st Lucia's academy school for girls, yang setiap gadis ada butlernye sendiri.. hi hi hi layan.... pagi tadi aku half day pun aku duk layan cite tu kat umah hik2..


- lina, makasih bagi wedding present ini!! rumah dah ku berseri siket dengan adanya kotak tisu cantek ^^

makasih lina :D


Monday, January 24, 2011

perubahan selepas kawen



wah tajuk macam x agak2 kan. hehe
sebenarnye nak cakap pasal color.
lepas kawen kencederungan aku macam makin kurang ke arah color pink dan keturunannya. masih ada perasaan suka lagi, cume makin berkurang la, ho ho.

aku perasan lepas kawen, aku lebih suka menyarungkan busana yang berwarna purple untuk pergi ke ofis. hari ni purple sok purple lusa pun purple, sampai ada one ofismet aku tegur ko ni sekarang asyik purple je ;p

selain purple, suke color biru gelap. bole?? bukan biru gelap yg gelap tu, tapi biru gelap yang cantek. hari ni pun pakai baju bunga biru, tudung biru gelap. heehee

lepas tu banyak barang rumah pun color biru gelap. kekuda, baldi, tong beras aaaa sume2 la biru ;P sebenarnyee x nak beli color2 lembut takut cepat nampak kotor/karat hehe tapi still suke biru gak ;p


lepas tu kan, untuk kerja di ofis ni, aku tengah design sistem sekarang. so motip design pun aku design template color purple + biru? hehehehe kalau x, b4 ni putihhhh memanjangg... blog tetap color putih hee


selain biru, turquoise pun suke jugak,suke sangat sangat sangat... rujuk pada gambar di bawah.

ezzan with me.
dd dah crop lengan sendiri siket, takut dapat comment "gemuknye lengan dd sekarang" hehehe mencegah lebih baik dari mengubati ye ;p

rasa teruja sangat dengan gambar ni sebab iols dah lama x bergambar uolsssssssssss... owhhhh~~~~~ lagi satu perubahan lepas kawen, dah x rajin bergambar dan camwhoring!




hehe cerita disebalik gambar ini adalah..

wikend semalam x balik umah gombak mahupun banting. kami berdua dudu dan kuku bersantai2 di rumah saja sambil aku menyiapkan kerja ofis di rumah.. alaaa yang design sistem tu la.... gigih dok siapkan dekat rumah. bila aku tidur lewat, dengan kuku kuku sekali teman tido lewat, lepas tu buatkan jus carrot susu, lepas tu gorengkan cekodok bilis+jagung pukul 2 pagi, comel ah kuku
hee hee



erm hari jumaat sebelum tu lina ada kol ajak teman dia pergi nilai hari sabtu, cume xtau pukul berapa.. aku ok jek ;)


pastu pagi sabtu tu ezzan msj tanya jadi ke nak tulun2 lina buat preparation, aku cakaplaa x jadi sebab lina kate x ada apa nak ditulun, cume dia ajak teman gi nilai je. Tapi x tau pukul bape, tunggu je minah lina itu msj.


tah cam ne tah.. pok pek sana pok pek sini.. nak pergi Nilai ramai2 kan kena berkumpul dulu... terus terkeluar idea meh ar datang umah kitorang, kitorang masak lunch..

gulp. jemputan yang kurang 2 jam dari masa kejadian...

tapi xpeeee rilek je lagi, siapkan keje ofis jap... lepas tu berdesupppp aku dan kuku sama2 menyiapkan apa2 yang boleh dimasak. rumah xde bahan basah tau ;p so masak lauk yang menggunakan bilis, kentang dan sayur ;p

no ayam, no ikan, no udang, no sotong ;p
hak hak maaflah tetamu, makan simpel2 je lah yek ;)


kedai runcit jauh ;p



kawan2 lain jangan amik ati tauu, sebab memang xde pun buat house warming... kotak2 masih berlonggok kat umah tu x buang, mengejut jee ajak diorang datang masa tu sebab alang2 nak pergi Nilai sama2 kan ;)
diorang menerima jemputan 1 jam setengah awal, hik hik

owh selain ezan dan lina, aida pun ada gak :D seronoknyeee dah lama x jumpe aida tau :D

selepas solat zohor dan lunch, kami pun bertolak lah ke nilai.

ezan dan bride to be.
orang suruh lina yang buat muka ala2 risau, tapi ezan pulak yang buat hee hee
u know la kan ezan tu ;p


lisa, lina comel sangat cari barang2 kawen. sambil dia cari barang sambil dia ngomel2 sendiri, comel sangat, macam kerang hee hee
eh motip ajak lisa ngumpat lina kat sini? hee hee



kat Nilai, suke dengan satu kedai tu namanye 'Zc'..
cantek2 bunga telur yang dijual ;)




lepas balik dari Nilai 3 teman lina beli, makan mcD lak kat Nilai. makasih lina belanja mcD heeeheee dah laaa ko byk abes duit beli brg kawen, belanja kitorang lak ;p oww oww ;p


oh yaaa lagi satu perubahan selepas kawen, pagi tadi aku bangun pukul 5 pagi untuk buat bekal sarapan dudu dan kuku ;p

kof. sooooo not me~~~~

tersedak ma kat gombak ni kalau dengar heeeheeee.


note : sorilahh cerita ni macam berterabur, kejap cakap pasal tu kejap cakap pasal ni. lepas tu x ikut tajuk sangat. oklah nak buat keje da, bye bye (^^.)/





Friday, January 21, 2011

begitulah..



Salam sume..

tengah lunch hari jumaat ni, break yang panjanggg gitu.. sangat sunyi ofis skg ni, xtau ada org x, aku malas nak berdiri tinjau ada org x...


sebenarnye sekarang tengah ngantuk, nak je tidur atas meja ni haaa, naaaakk je letak kepala atas meja.. tapiiii takut awning tudung rosak. bole? hee hee keselamatan awning tudung diutamakan hee hee

aku x keluar ke mana2 pun.. ada kerja yang xsiap lagi, nak siapkan jugak hihi

plus.. aku ada bawak bekal nasi goreng malam tadi, banyak lebih sebab ingat akan ada tetamu malam tadi *panjang citenye...


dah makan bekal tu pagi tadi, tapi tengahari ni still ada lebih.. sebab sebenarnye
ingat bawak banyak bekal hari ni nak kasi kawan2 join makan gak, tapi selepas mendapat gurauan masakan-dd-mesti-xsedap-sebab-tengok-rupa-bawang-pun-buruk terus xjadi nak keluarkan bekal dari paper bag untuk dihidangkan pada kawan2 :( sentap tau... bab2 masak ni sensitip tau lepas kawen sebab aku sedang dalam proses pembelajaran, bagila saya peluang crying


tapi silap aku jugak pergi publish gambar bawang sendiri hari tu siapa suruh.. rasakan..



tapi ada bagi wewe satu bekal nasi goreng tadi, kite tau wewe mesti makan punye haha, ok wewe xpayah comment sekarang tau, hahaha sebab aku xreti bajet bahan untuk nasi yang banyak, so agak kurang rasa di situ sini kan kan.. ;p selalu goreng nasi untuk 3 orang (ma ayah anak) diorang kate sedap, hehe sebab reti bajet untuk nasi siket kan ;)

nanti nex time aku bawak bekal nasi goreng yang aku dah yakin sedap baru ko comment ok?? big grin

hari ni punye x payah comment masakan eh, ekceli tu dudu+kuku yang buat, terima kasih sebab sudi makan bekal dd ~(^,^)~


note :
ma = ibu dudu
mak = ibu kuku



cakap pasal masakan ni kan... teringat hari tu aku tersedu2 dalam bilik kat rumah mak di banting.. hihi ceritanya, aku ni kononlaa ter'rajin pulak kan nak buat sambal ikan.. nak buat macam resipi ma, dia macam asam pedas tapi bukan asam pedas yang cair tu.. die macam sambal lah tapi ma panggil ikan masak asam... sebab sambal yang ada asam jawa kot, entahh... ok silap aku patutnye kalau nak buat eksperimen, buatlaa kat umah sendiri kan, tapi aku ni hamik ko buat eksperimen kat rumah mak terus... lepas tu bila cuit kat sudip, rasa x sedap, x jadi... terus muka pucat gile... rumah rasa macam dah terbalik 180 darjah... pastu rasa guruh berdentum, hujan lebat melimpahi kepala.. kecewa bagai nak gila...


..
..
..
..

"mak.. yana nak buat kuah ikan.. tapi x jadi.. kite makan ikan goreng dengan paprik je la eh mak" sad


mak pun cube kat sudip... "ooo cili x cukup masak ni.."
tapi mak rilek je, cakap xpe, jom makan sekarang.. *bersyukur dapat mak mertua yang tenang

pastu kak yati pulak rasa "oooo jadi la ni, tapi kena tambah gula..."

akak.. saya tau akak nak pujuk saya kan :(

lepas tu aku senyum..
"mak akak makan dulu eh... yana nak tunggu heri makan sekali" *masa ni kuku tengah mesin rumput kat luar..

kire macam aku yakin aku berjaya x tunjuk kesedihan depan mereka.. lalu aku pun pergi lah ke luar rumah... tengok je kuku sambil daku menongkat dagu, pandang dia yang sedang khusyuk mesin rumput...

gambar ulangan ini perlu untuk menambahkan mood cerita



nak ngadu memang xdapat laaa, bunyi mesin tu kuat gile... lepas tu mak keluar jenguk aku dan kuku.. "alamak bahaya ni, air mata dah bergenang ni" .... masukkan air mata balik, masukkan balik..

layan mak borak jap, lepas mak dah ke dapur semula, aku terus zupppp masuk bilek... msj ma kat gombak cakap aku rasa malu buat sambal ikan x jadi... lepas tu ma reply "ma pun malu dengan yana.." bole??
crying

terus air mata laju je.. rasa x puas hati pada diri sendiri.. orang lain kalau kat blog selalu tulis dia masak sedap laa jadi laaa bla bla.. tapi aku ni selalu terbalik dari orang lain... sedih sedih! yang paling sedih, aku tau aku reti masak... aku selalu masak menjadi.. tapi bila nak hidang kat orang lain, mesti x jadi!!! rasa geram kat situuuuu arghh....

lepas tu... kuku pun masuk.. lepas tu... *sambung la sendiri ;p


..
..
selepas itu aku pun tenang... dan makan.. siap bertambah2 macam x de apa yang berlaku hee hee



pagi sebelum tu, aku ada belajar buat kek gula hangus dengan mak.. hehe... padahal dulu ma kat gombak selalu buat kek gula hangus sebab feveret ma, tapi aku x pernah amik tau camne cara buat, sebab ma selalu buat masa aku pergi sekolah atau kerja *alasan

mak pulak sekarang selepas operate mata hari tu, mata x digalakkan untuk kena asap sangat tau... so pagi tu aku buatlaa kek gula hangus ikut ikut step by step yang mak sebut... laa kacang je rupenyee... hihi... lepas tu bila dah siap, mak rasa... mak cakap "sedap... tengok lubang2 ni cantek jeeee.."

waaahh sangatttt hepiiiiii \(^,^)/



oh cuti semalam sangat best... bukan best apa, sebab sepanjang hari duduk di rumah... berdua ;p .. pagi2 bangun buat lunch bihun goreng... letak je laa apa yang ada, sebab kat umah xde bahan basah ;p lepas tu cuci2 kat dapur siket, kuku basuh baju, aku buat keje opis bawak balik rumah... kuku lak main game... x abes2 game dia ;p lepas tu masak untuk lunch pulak, buat ikan bilis+kentang masak kicap, sardin, lebihan sup kentang semalam... layann~~~~ makan bertambah.. hihi...

lepas tu sepatutnye gi rumah lina, nak tulun pape persiapan kawan die, tp xjadi sebab tetibe adik lina dtg bla bla..

so aku sambung buat kerje opis.... laptop dan sume dokumen letak atas meja makan, betul2 sebelah tingkap yang xde langsir... bukak tingkap, perghhhhhh layan habesss angin kuatttttt sambil buat keje~~~~


kuku cam biasa main game ;n

malam lak sambil layan cerita tiramisu sambil aku kopek ikan bilis, kupas bawang... nak buat nasi goreng jek tuk santapan malam ;p

hoho cuti yang berkualiti ^_^


*lagu sampingan harian adalah iringan batuk kuku ;P





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...