Thursday, February 24, 2011

apabila aku disahkan.....



Assalammulaikum sume :)

erm cane nak mula ye.. hehe..

ceritanya macam ni... setiap bulan aku punye p*&*d adalah stabil, x pernah lewat ..
then last week dalam 12hb macam tu, macam biasa jerawat dah tumbuh habes laaa menunjukkan tanda2 yang aku nak p*&*d.. tapi tunggu punye tunggu xde.. aikk pelik... adakah.. adakah.... adakahhhhhhhhhhhhhh??? tapi x de muntah2 pun.. bole x fikir macam tu hee hee

lepas tu boleh dah terfikir kalau ngandung... camne dengan master aku... kalau hantar tesis sekarang pun, masa present nanti kalau aku dah bersalin sempat ke?? nampaknye kene repeat balik laa nanti... camne ekk... pastu terfikir lagi, kalau SPA panggil aku masa aku ngandung cane.. ada isu x nanti.. aaaaaa banyaknyee berfikir.... pastu fikir alaaa belum jalan2 ke korea lagi dengan ezan haha ciri2 yang bakal bole dilempang ni


bile tengok perut.. memang buncit tapi macam sediakala nye buncit laa, xdapat bezakan hee hee
kui kui susah betul orang ade lemak kat perut ni ;p


then on 20th... ishh xbole jadi ni... motip p*8*d x sampai2 lagi?

on 21st.. aku fikir aku harus buat sesuatu.. aku perlu test sendiri gune kit ni, dan jika positif, aku perlu jumpe doktor... perasaan inginn tahu yang menebal menyebabkan aku yang kebetulan sedang berym2 dengan lisa tentang nama anak yang lisa dah pilih motip?, lalu aku tanye2 die pasal checkup pregnant, etc..


konon2nyee nak jadi watak kawan-yang-baik-dan-prihatin-tanye-pasal-lisa-pegi-klinik-mana-oh-prihatinnye-seorang-kawan laaa

tapi last2 aku masuk perangkap lisa, bole?


greenrose_dd : uols checkup ngan bersalin katne ek
pestisid : sy checkup kat demc shah alam
pestisid : bersalin maybe kat demc or kat KB..x pasti lagi tgk keadaan cmne..n kene bincang2 ngan mak sy yg nak jaga saya tu
pestisid : dan sy pon mcm serba salah sbb sy nak edy ada sama2 saya gak..
pestisid : crying
pestisid : kalau ko ngandung ko g checkup kat kpmc..syed bini dia beranak sana 1899 je normal ngan epidural
pestisid : kalau tmpt saya, demc tu 3500 dh kot
greenrose_dd : demc nama penuh apa *x pernah2 aku amik kesah pasal nama penuh, tetibe hari ni tanya hehe
pestisid : darul ehsan medical specialist
pestisid : tgh gigil2 gak ni sbb kalau bersalin normal xpe
pestisid: kalau kene caesar uols...7500 kiss*
pestisid : crying
pestisid : mampusssssssssssssssss
pestisid : silap smiley lak gi cium2 kiss
greenrose_dd : nama penuh kpmc apa *tensen aku budak ni suke bagi nama pendek, aku tengah perasaan ingin tahu menebal ni, haha
greenrose_dd : jgn shortform leh x crying
pestisid : x pasti
pestisid : uols gugel la
pestisid : website die kale pink
greenrose_dd : oo
greenrose_dd : motip ingat pink hee hee
pestisid : motip? ko dah ngandung ke???? *gulp. motip lisa serkap jarang? benci.

greenrose_dd : xlaaa
greenrose_dd : tanye jee
greenrose_dd : puk
greenrose_dd : ermm kire uols x gune kad gomen langsung laa ey
greenrose_dd : hehe
greenrose_dd : xmasuk spital gomen
pestisid : sy mmg xde rekod gomen langsung
greenrose_dd : ko checkup kat demc mahal x
pestisid : checkup memula 90 hengget kot
pestisid : lama2 150 sbb skali ubat
greenrose_dd : oooo ok ar
pestisid : ubat obimin pluz ngan kalsium
pestisid : okey aaa 150 x membebankan
greenrose_dd : ok ar tu
pestisid : plg mahal penah kena rm446
pestisid : sbb buat full blood test yg check air gula smue tu, skali ngan saringan anak kene down sindrom ke x
greenrose_dd : oooooo xpe ar, x cecah ribu2
greenrose_dd : tetibe skg sy berminat nak tau sume tu *konon2 nak bajet xde pape berlaku laa kann dengan perkataan tetibe berminat
greenrose_dd : huhu padahal sebelum ni xpenah berminat
greenrose_dd : adakah iols dah matang? *ayat nak cover sebenanye
pestisid : adakah uols dah ngandung? tu soalan betul *PUK BUDAK NI


greenrose_dd : x laa uolss... *masih menafikan sebab memang x confirm lg ar
greenrose_dd : puk2
pestisid : baik ko gtau saya..sbb awal2 dulu sy gtau ko..ko antara org2 terawal sy bgtau wlaupun lum konfem *alamak kene ugut pulak dengan budak lisa ni

pestisid : sy tutop2 mulut jek x gtau org
pestisid : bg edy je..sbb dulu ko bgtau kuku jeee
pestisid : hee hee
pestisid : rolling on the floor
greenrose_dd : hihihihi
greenrose_dd : xtaulaaaaa
pestisid : eh better la ko amek tau awal2 pasal hospital dan kos2 smue ni
greenrose_dd : nanti klu ada sy bgtaulaa hee hee
greenrose_dd : skg ni buncit lemak
pestisid : kalau bleh dr skarang ko allocate la siap2 200-300 utk kos ngandung utk setiap bulan
pestisid : oh sy dulu buncit lemak gak
pestisid : hee hee
pestisid : pegila kpmc kalau nak murah
pestisid : dgr cite mcm murah
pestisid : ayah syed pakar anestetik kat situ
greenrose_dd : kannn
greenrose_dd : kakak2 ofis sume kate kpmc murah ok
pestisid : tukang cucuk2 anastetik/epidural smue2 tu
pestisid : eh ape motip ko tanye2 ni aaa?
pestisid : ko period lambat ek? pastu ko x check lagi..gitu?



huwakkkkk!!! ayat terakhir tu membuat anak panah mencucuk dadaku!! benciiiii haha
last2 terpaksa ngaku... serius aku dah kene saiko dengan budak ni.. soalan dia yang akhir tu paling tepat terkena hidung..

lepas tu kitorang borak2 lagi, lisa tanya macam2 hal wanita * x leh publish eh.. dia tanye aku jawablaa kann... dia nak tau simptom aku sama x dengan simptom pregnant... dan akhirnyaa

pestisid : ahhh ko pregnant laaaaaa

Dr. lisa yang sahkan. huk2


note : tujuan aku paste ym lisa ni sebab ada byk info pasal klinik mana, harga bla bla


petang tu balik keje singgah Guardian dekat2 ukm ni... nak beli pregnancy test... ahh bapak malu gilerrr mase nak cari pregnancy test dlm guardian tu.. nak tanya orang lagi laa aku malu.. last2 carik sendiri.. pilih pun lamaa.. xtau nak pilih yang mana.. last2 pilih yg 16ringgit punye ada 2 tester...

bayar laju2 sambil muke xpandang mata cashier, pandang luar lalalalala~~ keluar laju2.. alamak nampak laksa kedah la pulak.. sedapnye...drooling
drooling drooling
sms kuku laju2 tanye nak beli laksa bole x... beli laksa pun nak tanya suami kan, gedix tongue
kuku jawab bole...

alamak ternampak cream puff laa pulak.. sedapnye sedapnye... terus beli 3... 1 untuk saya, 2 untuk kuku... memang suke lebihkan untuk si dia ^_^ yg ni xde tnye2, lesen td masih valid tongue

lepas tu drive balik rumah...

lepas solat sume2... xberani nak test lagi.. hihi takut... tangan sejuk2...
sepatutnyeee hari tu nak pergi makan ciken chop kat presint 11.. tapi disebabkan aku tengah berdebar2, cakap kat kuku, nanti2 je lah makan
hee hee

kuku suruh test *hehe kuku xsabar ke..
tapi aku cakap nak makan dulu... nak makan kenyang2 dulu.. takut dah tau test nanti xselera nak makan... hihi over tak? yelahhh it is something yang u know... nak test mengandung ke x? x ke perkara besar tu?? hohoo

tengah2 hirup laksa hujung2 tu.. kuku cakap "dahlaa dahlaa test laaa sekarang"..
puk puk xtenteram orang nak makan hehe ;p

dah abes makan... hrmm tarik nafas... masuk toilet.. baca instruction berulang2 kali...


....

dah selesai...

....


...


2 line..

2 line maksudnye positif......... alamak ;p leh x nak cakap alamak masa tu ;p

bukak pintu.. tunjuk kat kuku..

pastu dua2 sengih.. bole? hee hee

aku.. xtau nak buat reaksi apa.. hihi
n kuku lak.. main acah2 aku, bole?
kuku seems happy.. but in his way.. kire xde laa berlari keliling rumah bawak sepanduk, xde la kan.. but in his way.. hew hew

tapi sebenarnye selagi x dapat confirmation dari doktor aku memang xnak bagitau sesiapa lagi.. sepatutnye pergi hari isnin dengan kuku, seharian aku duk gugel nak pergi checkup mana.. nak Annur bangi laa, nak Azzahrah laa... sampai ke spital mana nak bersalin pun aku dah gugel hew hew.. bukan aku sorang tau.. dengan kuku pun duk gugel dari ofis dia.. ekeke x buat kerja aku.. buat pun xleh konsentret.. hik

lepas tu duk layan website pregnancy ni --> http://3dpregnancy.parentsconnect.com/calendar/1-weeks-pregnant.html untuk belajar dari mule macammana baby terbentuk... baru faham kenapa dia akan kira dari 1st day tarikh period terakhir kita... macam tu rupenye... interesting!

last2...

aku memilih Poliklinik ukm, dekat seksyen 15 bangi, untuk checkup.. sebab dr. fazilah dalam poliklinik ni recommended by kakak2 ukm.. alang2 poliklinik ukm memang klinik panel aku, last2 memang pergi situ la.. recommended itu penting betul x? dah laa free hehe..

tapi bila call poliklinik ukm, dia kata dr. fazilah ada sampai pukul 5:30 petang sahaja.. alamak x sempat nak tunggu kuku ni.. last2 kitorang pergi semalam, aku dan kuku keluar kejap ofis..

jumpe Dr. fazilah, Dr. pun konfemkan yang..... aku dah mengandung 5 minggu.. tahniah.. hehe..




TANDA-TANDA YANG AKU XSEDAR IA BERLAKU DAN SEBENARNYE DAH BERI PETANDA TAPI AKU XPERASAN LANGSUNG

- lately ni setiap pagi aku nak sarapan dengan air oren.. tengahari lak mesti order air fresh oren.. lagi masam lagi bagus.. kawan2 yang makan dengan aku akan cakap "omputihnyee minum orange pagi2" hehe... aku pun xtau kenapa nak air oren je


- pergi mana2, cakap kat kuku nak buah oren.. masa kat pasar borong kuku tanya nak buah x? aku jawab "nakk" sambil muncung ke buah oren.. pergi carefour pun nak buah oren jugak.. kesimpulannye mana2 pun aku nak oren laaa... dua2 pun xsedar apa2 tersirat masa ni
hee hee


- yang ni xpasti laaa kategori tanda2 ke x. aku tetibe suke prosperity burger dan apa2 yang berkaitan dengan black pepper.. padahal sebelum ni aku x berapa mesra dengan prosperity dan x pernah order.. begitu juga dengan chicken chop, xpernah2 aku order... lepas tu malam2 aku asyik nak buat bihun sup lada hitam jekkk... arghhhh motip selera aku bertukar pada black pepper puan puan????? xtau laa ni petanda ke x...


- kalau boleh hari2 nak makan laksa.. rasa laksa kan masam2 sedap.. tapi yang ni memang TAK BOLEH MASUK kategori tanda2, sebab sebelum ni pun aku giler laksa... gi pasar malam mesti pulang dengan laksa... so yang ni x dikira tanda, reject reject point ni haha



- aku pelik kenapa parut jerawat aku x hilang2.. selalunyeee lepas aku buang jerawat, parut aku akan hilang dalam masa seminggu... bak kata lina sebab aku banyak minum air, sebab tu pertumbuhan sel baru tu cepat.. tapi lately ni aku pelik sangat, bekas jerawat x nak hilang, sampai la sekarang masih ada seketul kat pipi ni :( jadi color hitam dahh... parut hitam... memang yang ni aku pelik sangatttt ah.. then satu hari tu lisa cakap kalau ngandung, hormon berubah.. macam2 berlaku.. parut jerawat x hilang, etc...

laaa baru aku paham... huk2 x sempat selamatkan satu parut di pipi :/



ADA MUNTAH2 TAK??

buat masa ni xde... loya2 kat tekak pun xde.. sebab tu kot xperasan.. cume mulut rasa x sedap je la... rasa macam mulut masa demam, x sedap... sebab tu asyik nak oren jek... lagi masam lagi bes...


NALURI ADA??

ada.

1) aku order rojak buah kat cafe... makan lah nyum2... ada byk nenas... makan satu... so masa telan nenas tu, hatiku terdetik sambil pegang perut "kalau perut aku ada 'isi', bahaya ni makan nenas.".. terus aku ketepikan sume nenas, xmo makan dah.. selonggok jugaklah sampai kakak sebelah aku tegur "xsuke makan nenas ke?" hew hew hew...

2) kalau perut aku angin aku akan sapu losyen pati halia... tapi ada sekali tu masa sapu "xpe ke sapu ni... kalau lahh ada apa2 dalam perut ni, kepanasan nanti.." .. terus x sapu2 dah.. hehe takuttt



EMOSI BAGAIMANA?

Alhamdulillah buat masa ni ok jek heppy2... xtau laa kann sok lusa.. sebab sekarang kan awal lagi.. ateh kawan puteri 7 ku kate kene bersedia mental dan emosi..



ADA RASA MALAS DAN NGANTUK X?

xtau la.. sebab aku dari dahulu kalaaa slalu rasa malas2 dan cepat ngantuk
hee hee kat depan pc ofis selalu je tertidur hehe. xleh bezakan pulak thinking



DAH MULA RASA PENAT?


xde lagi... cumeee.. aku perasan aku selalu menghela nafas dengan kuat lately ni.. entah bile nak lepas nafas cam ada bebanan.... so selalu laa aku hela nafas pakej dengan bunyi suara aku ala2 mengeluh... kadang2 klu tahap rasa beban sangat, aku hela nafas sambil bubbling mulut.. lepas tu kene tegur ngan kuku hee hee




ALAHAN? MORNING SICKNESS?

belum lagi... xtau la... nanti klu ada, aku update eyyyy.. buat masa ni aku bangun macam biasa laaa selalu terkejut tengok jam pastu ke sana ke sini ke sana ke sini macam lipas
hee hee



Ya Allah, terima kasih Allah untuk anugerah ini... cume harap yang terbaik jek untuk kandungan ni.. tengah rasa takut2 ni, riso x bertempat, macam2, bawak kereta pun slow2 takut langgar lubang, yelah orang kata peringkat awal ni, ia x kuat lagi, kena hati2.. berdebar sangat.. masih rasa macam x percaya ada 'sesuatu' yang bernyawa dalam perut ni.. it's a miracle.. Subhanallah



note : kawan2 bantu lah aku yang xtau apa2 ni ye.. apa yang aku boleh makan apa yang aku xbole makan.. aku peminat mcD... leh makan lagi x ek?? erm apa lagi yang aku xbole buat ye..





47 comments:

Ala Anggun Butik said...
This comment has been removed by the author.
dd dudu said...

hahaha kantoi ada butik ;p

mamyharraz said...

Alhamdulillah tahniah dd :)

kira oklah 5 minggu tak mabuk..akk dulu dpt tau 2 minggu dlm perut terus terbongkang pening sampai 3 bulan..unpaid leave okey...nasib com.tak buang heee..

jaga kandungan baik2 :))

Anonymous said...

dd, aku dah agak ko pregnant start masa aku komen kat salah 1 entry ko pasal mengidam tu. muehehe ;) congrats dd :D

vw ko 'debar'...hahahaha macam ada kena mengena je dgn entry ni ;)

-ciare-

dd dudu said...

{mamyharraz}

Alhamdulillah tq kak :)

yekee kakk.. sy dah fikir2 dah ni, bile yeee mabuk2 tu.. sy ingatkan sbb 5 weeks tu awal lg sbb tu xrasa.. erm ermmm


kak tq eh :)

dd dudu said...

{ciare}
alaaaaa ciare, nak aiskem milkadeal tu dikire mengidam keee, hewww hewww hewwwww

ღnFashyaღ said...

Tahniah didi dudu. ko ingat kat aku lagi ke tah ni...hihi

aku dulu 3minggu kawen tau pregnant,lagi terkejut kodok tau tak, bunting pelamin weh. kalo ko rajin g la belog cap ayam aku tu, ade gak kot aku tulis2 pasal pregancy.

enjoy ur little caliph in your womb. Pregnancy moment memang sangat besh wooooo.

lina said...

tahniah dd dan kuku =) rasenye aku tak wish keri agi kan?

sufiza said...

tahniah dd..jage diri baik2 yerr

dd dudu said...

{fahsya}
hehe tau laa blog ko, hew hew hew

xpen nanti aku study pasal pregnancy kat blog ko eh.

tq fahsya


{lina}
lina, makasih sbb wish kat kuku jugak haha


{sufiza}
sweetnye. tq ye sufiza :)

Lieya said...

Ohooo tahniah tahniahhhh

chunk said...

tahniah dd.. :)
happy baca...happy for u n kuku... :)

cik rose said...

wahhh dd dah pregnant! hepinye! hepinye!

saya silent reader drp sebelum dd kawen lagi, ni baru 1st time komen, padehal tiap2 hari buka blog dd.

anyway, tahniah untuk dd & kuku. dd comel & baik, nnt anak pun mesti comel jugak. aiii lambatnye la pulak nak tggu nampak gambar dd/kuku junior dlm blog ni... saya pulak yg tak sabar!~

mama glam said...

congrates dudu! bunyik2 tu mcm ank lelaki jek.. hehehehhe... pasal morning sickness, selalunya ianya start pada minggu ke-8 dan ke atas. doa2 la dudu xde morning sickness. x best sangat2... akak dah rase =(

dd dudu said...

{lieya}
makasih2 heheee

{chunk}
hehe tq dayah

{cik rose}
hahah so suwit
InsyaAllah bulan oktober karang baru cik rose leh tengok junior heeheee


{mama glam}
alamak ye ke kak... dd nak countdown week ke 8 laa wuwuwu takut nyeeee

akak.. sy nye tanda2 cam anak laki ke? hew hew mesti ikut muke kuku sbb lelaki, hehe memandai jek sy ;p

Hanybunny said...

dd&kj, TAHNIAH!!!
sukenye baca entri nih...ALHAMDULILLAH...

dd, take care tau...

aYeNz said...

Ske..kyen ske sgt bila baca..alhamdulillah dD..tahniah utk dD & kosaz..kyen yg skt pun bc berita gumbira ni rasa kurg sket bisa kat prut nih..
Take care ya.. Ms2 ni mmg kne bhati2 lbh sket dr biasa..huu huu

sue ^^, said...

congrats dd ^^,

Atiqah Adnan said...

syukur.. tahniah dd.. jaga leklok tau..

zahanumz said...

waaahhhhh...tahniah2....ala dd, g checkup kat klinik putrajaya jer....klinik kerajaan free....nk dpt anak lagik banyak nak guna duit...checkup mana2 pun sama jer..janji sume sihat....hehehehhe....selagi leh berjimat kita berjimat cermat....kannnnn.....

marinahunny said...

tahniah dd, jeles nye :'(

dd dudu said...

{hannybunny}
hehe makasihhhh haniiiii

{kyenz}
Alhamdulillah.

eh kakyen sakit perut?


{sue}
tq eh sue ^^ lama xnampak sue hehe


{atiqah adnan}
tqah, makasih eyyy


{zahanums}
hehe klinik putrajaya katne? kat spital pjaya eyyy??

xpe ar hari tu dah checkup kat ukm nye panel, cam ok je heeehee

tq2 anum

ni gara2 peluk ko hari tu la ni ;P


{kak marina}
akakk :'(
dd xtau nak cakp apa :'{
akak saba ye :'(

wirdati said...

tahniah bakal ibu... happy baca blog dd...

faizah said...

dd!!! lama tak online. baru tahu ko dah berisi.

tahniah cayang. jaga diri baik2 ye. ikut pesan orang2 tua. happy for both of you.

dd dudu said...

{wirdati}
makasih ye wirdati :)

{kaklong faizah}
kaklongggggggg!!!!!!!!!!!!!! haha kaklong kene byk tulun kite sbb kaklong dah 2x experience, hew hew hew

ummihasan said...

to khairi dan diyanah =)
Sukanya untuk kalian.. tahniah ye.

MiSzfieLah said...

seronoknye dgr dd dah ada isi.. doakan kite skali yek :) huhuhu rasa mcm sengih sorg2 baca entry ni dr awal smpai abis...tatau mcm mana nak benti senyum hiihihihi nnt dtg umah kitorg lg eh eh eh..:P

MiSzfieLah said...
This comment has been removed by the author.
Bright Eye said...

dd...Congratulations.. tentu dd dpt baby yg cute nnt.. jaga diri baik2 ye..

w a w a said...

dd!!!! hukhukkkkkk...terharu terharu terharuuuu~
thniah dd!!!! :)

ari 2 mlm kt umah aya, ko ada dh 2org 1bdn laa eh??? ke tk btol aku kira cmtuh?? hahaha..

ohh tahniah keri gak, kang kecik ati plak keri kuikui ;p

kucincomey said...

wahhhh.. congrats yaaa.. mmg tak sangka kan? sbb takde muntah2.. btw, jage leklok.. jalan pun kene hati2 & pelan2.. toksah angkay yg berat2.. sbb baru lagi..

hehe.. macam byk pengalaman pulaks padahal takde.. hehehe..

congats.. =)

Anonymous said...

tahniah dd n husband..jaga diri elok2 ek.
happynye tau dd pregnant...dd keje ngan UKM so panel mesti PPUKM tu kan?kalau situ dekat je kalu nak tgk dd waktu bersalin nnt...hehe
dd,dok kuarters kat presint 5,dkt ngan picc tu ke??
-husna-

pestisid said...

wah banyaknyee org komen..x tau nak komen ape dah sbb smue dah bgtau masa YM ngan sms ko korek2 cite ni. tapi motip ko paste ym? kan org dh tau saya pon ade lemak kat perut uwaaaaaaaaaa.


congrats dd dan kuku. jgn segan2 tanya saya..kaunter pertanyaan saya dulu adalah ciare dan ja! sila ke 2 kaunter tersebut..kihkih.

Queen said...

heee..congratz...teringat masa kak nik dpt tau preggy..tp kak nik dulu dah 4 5 bulan tunggu.. so bile peyed lambat sehari..pagi2 tu tgk takde..terus gigih pi carefour 24 hours dgn tak mandi semata2 nak beli pregnancy tester.. =)

nie nasihat akak....makan je ape dd nak makan...jgn sekat2...kalau tak lalu..jangan paksa...nanti stress.. kalau boleh minum susu..minum..kalau tak eh..jgn paksa...

kalau kak nik..3 bulan pertama..selera makan terus OUT.. memang tak lalu makan ape pun.. jd kak nik mkn je apa yang nak dimakan selagi tak membahayakan kandungan...(since dari NAK preggy dah pantang makan nenas la..tapai la..air gas la...so tak kesah sangat kalau benda2 ni takde).. =)

buah oren sangat bagus...

ada orgtak mabuk.. kak nik pagi2 masih boleh pi opis walaupun badan rasa lemah... tapi kat opis most of the time kak nik tido.. hahah..lebih2 lagi kalau pening.. muntah tak kire time..kalau nak muntah...kul 4 petang pun muntah.. =)

alahan pun sama..kak nik nye alahan berubah2.. jadi jgn ras astress dgn diri sendiri sebab sedikit sebanyak akan susahkan husband kita sendiri.. yela.kejap tak leh tu..kejap nak ni..esok nye nak muntah tgk makanan yang semalam gile2 kita suka makan...hehehhe

kak nik dulu banyak buat silap...stress je sebab rasa susahkan org disekeliling.. tp sebenarnya benda tu bukan kita buat2...datang sendiri..

enjoy all this moment tau! sebab nanti ianya takkan datang kembali.. (kecuali preggy lagi..tu pun tak tentu sama ke tak).. =)

kak nik dan abang dzul doakan dd selamat sampaila masa melahirkan kelak.. mana yg boleh savings..savings la..banyak lagi nak pakai duit... k!

=)

nak nasihat banyak2 pun..kak nik pun tak reti..pun baru je nak belajar2..hehhehehehhehhhee

dd dudu said...

{ummihasan}
makasih ummu ^_^

nanti ummu bg laa apa2 tips hehe

{miszfielah}
tq eh fielah, kite pun doakan untuk fielah eh ;)

haha nak dtg lagi nak dtg lagi, umah fielah cantek, hari tu x amik gamba pun, regret betul, nex time dtg nak amik gamba ;p


{bright eye}
makasih BE. hehee comel kee, harap2 begitu jua heehee


{wawa}
wawaaaaaaaa terharu jugakkkk, tq tq!!!

eh masa tu dah ada ke eh, aku pun xsure hahaha

haha gitu


{kucincomey}
hehe yelaa kucincomey ngandung dulu, mesti dah ada exprience siket. hihi tq tauu untuk nasihat2 itu and ur wish. makasihhh kucincomeyyyy



{husna}
husna, makasih2 heheeeee

bersalin katne x sure lg, erm ermmm mungkin gune nama suami kot, spital serdang kee.. hehe ppukm cam jauh sgt laa plak kekeke

haa ahh dkt picc, dekat pullman, nape husna, tau area situ ek, meh laa dtg umah hihi


{pestisid}
xpe ar lisa, sume org tau sy dan ko ada lemak di perut, ekeke.

baiklah kaunter pertanyaan 1

dd dudu said...

{kak queen}
hehe besnyee dapat nasihat "klu x leh minum susu xpe, xyah paksa" ekekeke.... xsuke susu.. tp susu ceklat bolelaa~~ huk2


huhuhu apalaa yg akan berlaku pada saya nex2 week eh... yelaa skg x tunjuk lg apa2.. selera pun masih ada lg.. huhu mcm scarry lak bygkan klu morning sickness dd terbongkang x mau g opis, gitu haha



huhu tu ar... klu bole kite xnak susahkan hubby kite sgt :( cian die nanti :(

hrp2 ok ar.

kak nik dan abg dzul, thanx for everything.


nanti InsyaAllah klu bb dah lahir, sy amik buaian berendoi dgn akak je lahhh untuk cukur jambul, hahahaa awal x cop akak

Mr n Mrs Zaidi said...

TAHNIAH SIS.....
JAGA KESIHATAN SELALU...

Ogy said...

nnti dh rs baby gerak la perot lg rs miracle sgt dd.... :)

dd dudu said...

{Mr n Mrs Zaidi}
so suwit, tq eh :)


{kak gee}
wahh dd xleh bygkan ar

moshee_yaya said...

congrats sis..akn dpt baby..mest comel..actly sy new lg berblogging nih..ni pn sy wt blog brdasarkn tutorial sis dd.so, sy xth cmne nk uat org follow kite..yg sy th follow org je..ihik3..so, leh mintak tunjuk ajar x? huk3..
sy dh lama usha blog sis dr sis tunang..tu pn terjumpe..sbb godek2 kt google how nk buat blog.tp xbuat2 gak..ni bila dh buat..satu haram pn xphm..sedih sbb xde follower lg ..ihik3

fad said...

hhehehehe tahniah dd
eh omma dd heheheheh ^^

swonok bc diari ngandung ko ni ahhahahahaha ^^

nati leh suh aimi bc hehehehe ^^

dd dudu said...

{moshee_yaya}
makasih moshee yaya

yaya, akak cube bukak ur blog tp xdpt.. error loading page.. ekceli apa url blog sis eh??? akak nak jenguk hehe


{fad}
hahaa macam x lama lagi jek ;p

aimi baca blog aku x ;p

kem salam kat aimi

- omma dd ;p -

Anonymous said...

omma dd,
cam comel je panggil camtu...dua minggu bru ni asyik ulang alik ke PICC...nmpk kuarters tu teringat2kat dd..tapi waktu keje,x leh singgah coz orgnya xde...nnt la kalu weekend free,bleh singgah sana..
-husna-

Einna said...

dd, tahniah... jaga diri baik2.

aDieyZa said...

Dd,tahniah!! Masa baca entry ni,zana menangis..menangis sbb terlalu happy, terharu & excited..

Zana betul2 tumpang gembira dgn berita ni..zana folloe blog dd dr be4 dd bujang so bila tau dd pregnant,zana trlalu gembira..kalau dd ada depan mata mesti zana dh peluk dd..hihi..

Tahniah utk dd,kuku n family..jaga diri baik2, sntsa happy n bykkn brdoa k..

aDieyZa said...

Dd,tahniah!! Masa baca entry ni,zana menangis..menangis sbb terlalu happy, terharu & excited..

Zana betul2 tumpang gembira dgn berita ni..zana folloe blog dd dr be4 dd bujang so bila tau dd pregnant,zana trlalu gembira..kalau dd ada depan mata mesti zana dh peluk dd..hihi..

Tahniah utk dd,kuku n family..jaga diri baik2, sntsa happy n bykkn brdoa k..

dd dudu said...

{husna}
oooo ha ahh laaa, aku xde kat umah lak masa weekdays. klu wikend lalu situ bagitau aku ey, num tipon maseh sama ;p hehe

{einna}
tq einna :D

{adieyza}
uwaaaaaa zana hampir wat dd menangis arrrr

u r soo suwitt dearr

terima kasih sebab selalu berada di samping dd mendengar dan membaca dd.. wpun kite xpernah berjumpa, tp rasa kite dekat sangat... tq zana for everything

zana dan suami yang baik hati, dd doakan kalian mendapat keberkatan dari Allah dunia dan akhirat

dan moga kalian happy selalu ye :)

luvs,
dd

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...