Wednesday, February 16, 2011

wedding kakyen dan apiz :)


kak yen dah kawen.. hehe


kakyen ni adalah kawan masa kat upm dulu.. dia satu gang dengan si mony, bunga dahlia, aini ikan dan sanny.

disebabkan aku jahat, aku suke panggil diorang Gang makcik. hehe jangan mara geng2 muni ;p

tapi masa tu aku dengan kakyen, kawan2 macam tu je lah kan..

sehinggalah pada semester 4, batch kitorang kene pergi LI (Latihan Industri) ... aku bersama berapa belas orang eh, 15 org kowttt, buat LI di Kolej Teknologi Islam Melaka (KTIM).. tapi nama sekarang dah jadi KTIAM, sebab dah antarabangsa.


aya, rosa, kakyen, dd dan zila


kat situ kitorang konon2nyee kene buat sistem lahh untuk kegunaan sana ;P padahal asyik main zuma jek ;P

hee hee


ok masa kat KTIM tu lahhhhh kitorang kene duk asrama sekali ngan bebudak sana... cessss xkan ku lupe sampai bile2 memori duduk kat sana..
huk2 paling x bole dilupakan masa mula2 masuk, kitorang ingat x de air... so kitorang pun menapak laa bawak baldi ke blok lain untuk tumpang mandi... blok kosong pulak tu, scarry gilerrrrrrrrrrrrrrrrrrr... kalau mandi pun aku akan tegur bilik air sebelah "zila ko ada lagi kan?" ... huk2..

dah beberapa hari kemudian baru kitorang tau bilik kitorang dah diperdajal ngan bebudak sana yang tutup paip bilik kitorang. cess dengki betul ngan kitorang yang baru masuk ni uh cheese cake betul, syok ehhhh kenekan kitorang.

eh jauh melalut dah.


haaa masa duk situlahh aku duk sebilik dengan kakyen.. bermula dari situlaa kitorang jadi rapat ^^
kitorang berkongsi cerita sesama sendiri, hehe seronok je aku dengar pasal kakyen dengan apiz. masa tu diorang baru mula ehem2 tauu..... hehe syoknyeee jadi pendengar.. masa tu tahun 2004 ke 2005 tah... dan sekarang diorang dah kawen daaaa :O

dahlaa tidur katil double decker. aku di atas, kakyen dibawah. lepas tu sesi meluah perasaan antara atas dengan bawah, gitu~

dan kitorang tidur xpenah tutup lampu. sebab dua2 penakut, hik2. aku yang jenis x boleh tidur dalam keadaan terang pun redha je tidur bawah lampu, sebab kawasan situ agak keras siket dengar2 cerita, jadi aku takut, kami takut, huhu.

dan yang paling x bole dilupakan, hampir setiap pagi kakyen akan jerit "DD!!!!!!" sebab aku suke melompat dari katil atas terjun ke bawah sambil buat aksi *gedik x aku gelak camni? amik smiley dari forum cari hehe

huhu rindunyeee zaman tu


kakyen, i miss d old days :')


beberapa tahun telah berlalu... dan kini kisah percintaan mereka telah sampai ke penghujungnya, kakyen dan apiz dah selamat bernikah dah 12 Februari hari tu di Masjid Salahuddin Al-Ayyubi Taman Melati =)

kat bawah ni gambar2 masa kenduri kat situ, lama jugak aku lepak situ hehe.


sampai2 je terus duduk semeja dengan diorang ni haa

apaa laaa yang diorang duk gelak sakan tu




upsss mataku terpana pada pelamin yang cantik tersegam indah. nice purple!!! lampu2 kat atas tuuu menambahkan lagi kegojesan pelamin. kerlasss~~
pandai kakyen n apiz pileh hehe




door gift dapat sabun bentul love ngan jelly hehe




dan kotak black n white, depan sana tulis nama samaran, belakang sini tulis nama penuh




ada aya dan umu gak.
ja pun ;p



pastu aku gewdix2 ajak muni, bunge dan ja jalan2 kat luar nak snap2 gambar



motip ja gelak sorang2?




sungguh selesa adam sambil memegang rambut papanya sebagai pemegang hee hee
adam adam~~ hik2



kakyen dan apiz dah sampaiii
purple, cantek cantek
aku kan rabun, bile kakyen sampai dekat2, tengok muke kakyen, alahai comelnye kakyennn


lepas tu comel gak tengok kakyen yang sambil jalan sambil asik mulut muncung2 cakap dengan pengapit sebelah, pastu sambung jalan, pastu sambung muncung2 balik, comel giler rolling on the floor

kakyen jangan mara dd crying dd lari dulu eh crying


ok nahh gambar2 ramai2 bebudak upm lak



along mony yang tangkapkan, makasih along mony hee hee



rosa pun ada, baju hijau, nampak x nampak x, hehe



disuruhnye buat "bessss"


selamat pengantin baru kakyen dan apiz ^_^

kakyen buatlaa blog, hehe










8 comments:

Apple Cute said...

dd nampak lain pakai shawl warna biru...hehhe naggun gitu ^_^

ummihasan said...

agak-agak.. kak yen baca tak blog??

dd dudu said...

{apple cute}
wahai yuyu, sebenarnyee kann aku rasa aku xnak pakai tudung tu lg... jadi bulat muka... tembam.. so gamba yg terang2 nampak muke tembam aku x include dlm entry ni hehe


{ummihasan}
kakyen baca kdg2 die bagi komen

tp entry ni xtaulaa bile die akan baca ;p mesti bz tu ;p

aDieyZa said...

dd, pelamin tu mmg sangat cantik!!! zana ni dah la suka warna purple..

cun la style dd pakai shawl.. kalau zana pakai mcm tu, gerenti x jadi sbb muka zana over bulat la..

dd dudu said...

{adieyza}
hehe cantek kannn!!
purple yang nampak naikkk klu kat luar dan juga dalam gambar

ala zana makasih, tp kan ermmm... kite mmg x bape puas hati dgn kite pki hari tu, huhu slalu rasa muke ni sesuai pki tudung awning je kot, erm cam tembam jek yg shawl tu.. erm mmg xmo pakai da shawl tu wuwuwu

aYeNz said...

dD..!! \(^0^)/
akhirnya selesai sudah..lega lak rasa selepas majlis selesai..

thnx bbyk sudi singgah lama2 kt majlis kyen..xblh nk masuk dewan awal sbb tok kadi kt ada kompang..so xleh masuk sebelum azan..maaf sahabat2 ku yg tpksa berkematu menunggu lama..

apapun, kyen sgt2 dan teramat happy nampak korg di meja .. DEPAN SEKALI ..hokayyy..

semoga semua layanan fam, catering n suasana menceriakan korg masa tgu kitorg smpai..

oo..muncung2 yek..tgh kesakitan tu..period pain yg mgila dgn pin tercucuk kt bahu..sbb tu muncung2..cite kt adik kyen (pgapit)..pastu dia suh senyum je..waa..tgh sakit disuruh senyum..huhuhu..
xyah la lari dD..kyen xmampu mengejar..hahaha..

apapun thnx again sudi coming2..lepak2..n naik pelamin ramai2 sekali..sonok sgt masa tgk vid n gmbr dgn korg semua..

syg semua..

kyen salu igt masa di KTIM tu..hahaha..thnx for being a close & gud fren..klu semua nk tau..dd ni nmpk je mcm budak2 tp dia salu nasihat yg bernas2 je..huu..semua kenangan kita bersama sebilik dan serumah, sepraktikal..kyen sentiasa abadikan dan kenang selalu...

ummu :: kyen salu baca blog semua mmber,asalkan tau address blog..tp blog dd ni dah mcm rutin harian sebelum start keje..wajib dibaca..utk ceria spnjg hari..mcm iklan rexona plak..adehh

adieyza :: thnx..pelamin tu kita serah bulat2 pada pihak caterer utk decorate secantik mana yg dorg mahu..hehe..trust them & they will do their best..

dd dudu said...

{ayenz}

kakyeennn, dd mmg suke lepak lama2 lah, lebih2 lagi klu xde risau2 org nak duduk ke ape ke. hehe port kitorang tu cam ok plak, heehhee

ooo kakyen tengan period pain ke, hehe patutlaaa ;p pin tercucuk kat bahu? auchh

xpe, muncung2 pun comelll, haha terhibur jap dd masa tu sebab apiz pandang depan jekk, tp kakyen comel jek muncung2 ckp ngn pengapit pastu pandang depan pastu muncung2 kat tepi balik ;p hew hew

hehe dah dtg mestilaa nak amik gamba dengan pengantin kan ^^ seb baik x roboh sebab ramai kannn heeheee
rmi kan kawan upm datang ;)


huhu ktim, miss u kakyen, miss u d old days. makasih gak kat nasihat2 kakyen, hehehe

w a w a said...

ala nk dengki blehhhh...dpt gmba kt pelamin kak yen...huhuhuhuhuhuhu~ aku blk awai T__T

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...