Wednesday, February 2, 2011

sahabat baik ku... lina..



AMARAN! entry ini sangat panjang dengan gambar2... huhuu... bersedialah untuk scroll bagi yang rajin.. jangan kata aku x bagi amaran eh ;p


coretan dan gambar2 ini dibuat sempena mengingati memori2 bersama lina, sebab dia nak kawen daa 4 februari ni.. uwaaaa.. cam xcaye jeee lina nak kawennn thinking

aku mengenali lina semasa kami bersama2 belajar di upm tahun 2003, semester satu dah kenal dah.. semester 1, gang puteri 7 dah ditubuhkan. hehe

masa mula2 kenal lina ni, aku cam pelik jugak ngan lina ni, sebab lina suka bercakap, baru pertama kali jumpa dia dah bercakap banyak dengan ku.. hehe selamba je ngumpat lina kat sini ;p

masa mula2 kenal tu terus rapat.. terus ajak lina datang bilik.. masa kat bilik pun cepat je lina mesra dengan rumet2 ku yang lain... lepas tu lina suke borak dengan aku sebelum aku masuk tidur... mula2 aku duduk, kitorang borak2... lepas tu aku baring, lina masih berborak dengan aku, aku angguk2 je.. tiba2 mata aku dah kuyu, lina masih bercakap... dan akhirnya aku tertidur.. xtau lina masih bercakap lagi x tongue

matilaa aku ngumpat lina kat sini, haahahaha...


tapi xpe, lina bercakap pun dia cakap pasal diri dia je, dia x cakap pasal orang lain.. sebab tu aku sangat suka kat dia =) xpe linaa, teruskan peribadi mu, itulah kelebihan mu dimataku =)


lina masa dolu2, di awal semester upm



lina kurus dan ciare



kami selalu bersama2 geng puteri 7




lina selalu tidur dengan aku.. aku ni penakut siket, kalau2 aku rasa takut, aku panggil lina untuk tidur dengan aku... takpun, kalau lina lepak kat bilik aku dengan rumet2ku, dia stay sampai sok je lah hee.
inilah katil kat upm dulu, kitorang selalu tidur sama heeeeeeee




sewaktu semester 4 pun, kitorang pergi latihan industri sama2 dekat melaka.

pergi zoo melaka sama2 :)




mendaki gunung sama2



pergi kenduri kawen abang demo sama2



puteri tujuh yang selalu bersama (eh x cukup 3 org)




sehinggalah pada tahun 2006 kitorang sama2 dah tamat pengajian. ada gambar konvo bersama2, nanti balik aku korek lagi eh. letak gamba konvo bes siket menggambarkan cerita heehehee..


selepas konvo, masing2 pun mulelahh menuju ke haluan masing2. aku cari pengalaman bekerja dahulu, lina pulak terus sambung master.

tapi kadang2 kitorang akan berjumpa balik semasa reunion :)

tak lama kemudian, tahun 2007 laa, ntah angin apa ntah aku pegi sambung master jugak, ikut jejak lina.. lina jadi senior aku setahun hee hee

ros dan wawa juga.. time tu lah aku bertambah rapat dengan mereka semua :)



apa yang kami buat adalah researh research research.. busan nak mamp*s ;p
kalu research pasal hutan ke sejarah ke bes siket kot bagi aku, tapi research pasal IT kan, mak aihhhhhh x sukeee okayyy


kitorang saling merungut2 sesama sendiri betapa x sukenye pada research...
tapi nak buat camana, perjuangan harus diteruskan huk2..


lepas tu kene hadiri conference macam2.

dalam gambar ni masa software engineering conference, ada dinner malam tu.


busan sebenarnye conference2 ni haha... tapi ada makan best2 tu je la yang best.




sehinggalah kami diterbangkan ke langkawi untuk perbentangan paper masing2 ke conference knowledge management. time tu baru rasa bes siket research, banyak peluang berjalan ;p

tidur bilik hotel pun sama2 padahal aku bawah supervisor lain, heehee



jauh nyee hubungan aku dengan lina, sampai ke langkawi hee hee




dimana ada lina dan dd, di situ juga ada rosa. rosa kawan baik kami juga, kitorang mmg banyak spend time bertiga. tapi sebab ini entry pasal lina nak kawen, jap ey ros, cari gamba2 yg byk muke lina je dulu eh hee hee




too many memories between me and her =)




oh yaaa, disitu juga ada kuku rolling on the floor

lina dah macam 'anak' kitorang, hehe



oh lina gayat tau kat tempat tinggi2, tengoklaa aksi die hee hee

kuikui


lina gayat ke? haha



okeh itu di langkawi... pergi terengganu masa zila kawen pun sama2...

lina, zila and me


us, yang memang rapat zaman buat research jadi RA



dd n lina @ terengganu





lepas tu kan... aku dengan lisa selalu cakap lina comel. heheeh suke dengan gelagat dia, kui2
hari tu lisa cite dia nampak lina kejar trefik lite aku dah gelak giler dah terbayang comelnyeee linaaaa kejar trefik lite
rolling on the floor

lisa, comel x lina?? cam kerang x, hehe


sampailah sekarang 2011, kitorang pun dah bekerja dah pun.. lina kerja kat cyberjaya, aku bekerja di bangi.. tapi saling rajin contact mengontact..

tapi biasalah kan kawan, adatlaa ada gaduh2 siket. kitorang pun sama, ada jeeee waktu2 diam. ada dalam 3 kali kot. hehe tapi cepat je baik semula hihi.
paling kitorang diam adalah semasa zaman lina menyertai *********tuuuuutttttt.... puk rasa geram sampai nak hempuk si lina masa tu, hehe..

tapi selepas tu ok balikkkk, kembali akrab hee hee

dah besor panjang ni xpenah pulak diam. lagipun lina xpandai buat aku terasa/kecil hati. hihi





pergi open house dan kenduri pun sentiasa bersama2 ;)

ada ja n ciare gak


ada rosa lagi ;p


paling bes, kawan2 aku sume jadi kawan2 lina gak. termasuklaa si ezzan kawan baik dd juga ni, hehe suke suke

slogan kitorang, kawan dd kawan lina jugak.. kawan lina bukan kawan dd tongue bole??
sebab aku kurang pandai bergaul siket, heeeheeeeee


sampai nak ke Bandung pun aku angkut si lina ni, hik2 padahal plan asal nak pergi bandung dengan kawan2 opis hee hee


comelnye lina makan mamee kat bandung


selain tu, my besfrend dari sekolah menengah cbn dulu, shai pun jadi kawan lina gak. haha

mase wedding shai



lina rapat dengan ma ayahku.. selalu bermalam di rumahku...
selalu kena teman aku pegi kenduri yang aku xkenal tapi kawan ayah.. hehe siriyes busan pergi kenduri sorang2 sebab x de adik badik pmpuan

seb baik ada lina...
dah kene angkut secara mengejut gi kenduri, lina selalu laa mengejut kene pakai baju kurung aku hee hee



sampai ke makcik2, cousin aku pun si lina ni kenal gak.. dah aku suke angkut lina ke mana2.. hik2

@ulu bendul, kat umah mak sedara kesayanganku



dan kemuncaknyee..

pada hari pernikahanku dengan suami, lina sentiasa disisiku... menemaniku..
:')

nak nanges laaa bile tengok gambar ni.. lina memang rapat dengan aku :'(




dan.. pada hari persandinganku, dia telah menjadi seorang pari untukku angel
memang banyak rupenye aku bergantung pada kau lina... dari awal perkenalan sehinggalah sekarang.. tapi kau x pernah merungut. sob sob



lina.. ko nak kawen da... aku harap sume persediaan ko berjalan dengan lancar hari ni, esoknye lusenye...
tinggal 2 hari je lagi ni..

huhu aku cakap camni sebab kalau ada masalah lina mesti call aku ngadu tu ngadu ni.. aku rasa geram sangat .. bukan pee, sian lina asik x bole balik lipis jek sebab baju x siap2 lagi, xleh fitting :( lepas tu bile dah siap, tengok2 lina dapat veil buruk gile, malam tadi terpaksa lina pergi cari kain sendiri nak DIY veil, nasib baik mak aku teman dia :(


entahlahh... xtau nak cakap camne.. kepada sume vendor2, tolonglaa consider customer yang duduk jauh ni.. siapkan laaa sebelum customer nak balik kampung, sian tau bakal pengantin nak kena stress macam2.... daripada lina patut balik lipis minggu lepas, terus last2 dia balik lipis malam tadi selepas dah dapat baju... x ke haru?? kat rumah dia byk lagi preparation.. aku yang hangin tau x...


tolonglaahh...


naseb baik lina dah dapat tudung dari kak vispera on time... terubat hati lina tengok tudung yang cantek dalam genggaman =)


wowww panjang giler entry ni..

okeh ar lina, ko dah nak menempuh alam baru... alam rumahtangga bersama suami tercinta..
aku cuma nak cakap...

aku saaaaaaaaaaayaaangggg sangat kat kooo!!!!!
kau lah sahabat ku dunia akhirat

tsk.. tetibe teringat aku pernah kekurangan duit, jadi terpaksa makan berjimat cermat, dengan lina2 sekali aku paksa makan nasi lemak singgit hari2 waktu dinner... uwaaa



aku teringat kata2 ja...

"lina tu sebaik2 manusia tau tak.... aku tak pernah tengok dia cakap buruk pasal orang.."


ya, betol.. aku setuju dengan ja... lina memang suka bercakap, tapi dia hanya cakap pasal dirinya, boifrennye/tunangnye dan familinye sahaja.


din, jaga lina baik2 crying


-TAMAT-

(terngiang2 lagu 7 budak hitam)


note : sahabat2 baik ku yang lain jangan amik hati, nanti korang kawen akan ada special entry jugaaa, heehee

labels dari blog lama : puteri 7





17 comments:

Ciare Baha said...

tetiba nak nanges bole? ko pandai wat storyboard la dd. terharu T____T

kaaannn. xcaya lina nak kawen da..

DIN, JAGA LINA ELOK2 YE





(din baca ke blog ko dd? ;p)

pestisid said...

diiiiiiiiiiiiiiiin jaga lina. dia baik tau.

(dd sy pon penah jaga lina kejap masa dia memule masuk kolej balik sambung master..mmg lina suke ckp smpai kite tetido hikhik comel la lina.)

dd dudu said...

{ciare}
bes ke ciare? caption tu aku main letak je, sebenanye x reti nak karang bes2.. uhuk2

storyboard? leh ar aku jadi pembantu photographer, huk2


DINN TOLONGLAAAAAAAAA!!! uwaaa


note : ciare, mane de dia baca hee

dd dudu said...

{pestisid}

lina baik kannn lisaaa :'o walaupunn aku asik panggil die kerangg dia x marah pun :'o

banyaknyee dosa aku pada lina uwaaaaaa



eh lisa? betul ke?? hak hak hak... siriyes, sy mmg ingat... masa tu baru kenal kan sy nak jaga perasaan dia, sy xcakap la sy nak tidur.. saya setia je dgr dia bercakap walaupun mata saya kedip2 daaa... last2 saya xseda apa dah, tertidur laa tu.. saya harap lina x bercakap sorang2 masa tu heeheeheee

comelnye lina.

ja_on_seven said...

dd, seriyes, entry ni mmg buat aku mcm nak nanges (smpai nk cari button comment pun da tak jumpe td)

sian nye kt lina sbb mcm2 dugaan..tp harapnye sume ok..

lina, aku doakan semuanya selamat..
walaupun dulu aku selalu marah2 lina pasal lina dan tuuttttt... tp lina buat derk je..dlm ati aku mmg da set yg lina ni mmg jenis yg setia abes ar...walaupun org keliling (aku la tuu) asek hasut2 die...(jahatnye aku).. semuanya sbb aku tak sanggup tgk lina kena buli.. (lina mmg selalu kena buli sbb tu bule jd adik dd)

so skrg ni aku doakan je semuanya selamat.. dan dibawah lindunganNya.. Amin.


dd, FYI walopun ko da tertido, lina tetap bercakap jugak sehinggalah lina sedar yg ko dah tido.. baru die stop..hik

dd dudu said...

{ja atas tujuh}

ja, petikan aku tu betul x? aku ingat sangat ko penah cakap camtu..

lagi sorg, hasni pun pernah cakap lebih kurang camtu jugak...

huhu..

lina memang kental... aku dulu pun selalu marah dia jugak... wahh byknyee dosa aku pada lina, uwaaaaaaaaaaa lina maafkan aku :'o

padahal ko xpenah marah aku uwaaaaaaaaa

eh ja, motip kate lina bole jadi adik aku sebab slalu kene buli?? ko nak kate aku slalu kene buli eh? puk2

pukul ja..


aminn..


hik yeke cane ko tau ja ;p hahahaha lina masih bercakap rupenye.. hew hew

ja_on_seven said...

em? selalu je peristiwe ko tertido mase lina tgh bercakap.. tu mase kt upm dulu la..skang tak tau la..

tp lina mase tu umpame mak yg sedang bace buku bed time stories utk tidokan anaknye laa...

hikhik.. lina..lina..comel betul budak tu.. bertuah din dpt lina sb lina penyabar orgnye.. sbb kalo ngumpat die depan2 pun die buat derk je..

hik hik, dd dasat ar ko, bile bace entry ko tu mcm tgh tgk movie je..rase cam terbayang2 je zaman dulu2 tu..

lina!! tunggukan kedatanganku nanti!! (walaupun kad kawen lina tak sampai kt tangan aku lg..hu hu hu hik)

dd dudu said...

{ja}
eh ha ahh laa hahahaha tetibe teringat aku ni slalu tertidur kat bilek ko..xpun ko dtg bilek aku... masa dorang layan cd pun aku slalu tertidur hehe mesti pae dgn kaklong ngn esna bosan je ngan aku ni hahaha

lina macam mak2 bacakan buku cite??? muahahahah comelnyee aku jadi anak lina, hahhahahaa

wahh beruntung nanti anak lina dapat lina sbg mak.. siriyes... uhuk2...


hehe yeke ja.. seb baik xde org nak hempuk aku sbb letak gambar byk sangat dan entry panjang berjela2.. baguslaa puteri 7 suke ^^ sebab korang kan memang watak utamaa... ni belum aku cite pasal lina tertidur dalam bas ni.. lg comel haha


tapi sebenanye aku penah cite dulu kat entry lama.

rujuk http://littleflowerfarm.blogspot.com/2008/10/owhh-bas.html


kehkeh auchhh aku sebagai penyampai kad kawen mu hahahahhahahaa :D

lina tungguuu daku jugaaaa


ja, lina katam Quran lepas zohor (xpasti Zohor ke Asar) hari jumaat tu. nak gi x ek???
nak gi tp xpasti kot2 tuk keluarga rapat je ke?? tanya lina, lina kate dtg je

dd dudu said...

ja, tengok laa link ni http://littleflowerfarm.blogspot.com/2010/07/esok-lagi-sorang-puteri-7-nak-kawen.html


untuk nyanyi lagu 7 budak hitam semula hehe tp malas nak nyanyi versi baru ;p

ja_on_seven said...

hehe kalo lina kate ok, bule la g, jd pompom girl mase lina mengaji..hik hik hik..

hehe, tu la kalo abg bas tu tau lina nk nikah jumaat, mesti die pun tak caye..sambil cakap, "What? Budak yg kene tinggal dlm bas sbb tetido tu nak kawennn???!!!"

hehe lina sori lagiii..!

Anonymous said...

sedihhh ;'( aku pon bnyk buat dosa kat lina wuaaaa linaaaaa

;'(

lina tgu ku dtg yaaa


-muni kat FF malas nk login-

lina said...

huhu.. terharu betul dgn entry ni.

dd.. sayaaaaaaaaaaaaaang ko jugak.

ja, ciare, lisa, muni... semua la .. aku sayang korang. mcm tak caye je aku nak kawen agi 2 ari. kawen jugak aku ngan din.

jumpe korang nanti tau. khatam quran tu aku jemput korang gak. Lepas zohor kot. sebab before maghrib dah start mekap utk nikah ;p

aDieyZa said...

susah nak jumpa kawan mcm lina ni..untung dd dapat kenal dgn lina..

Cik Seni said...

lina yang aku kenal dari zaman matrikulasi sampaila ke UPM sampaila sekarang...memang suka sangat bercakap...heee...seronok dapat kenal dengan lina. :)

dd, nanti upload la gambar kawen lina...aku kan tak dapat pegi kenduri dia, lagipun aku tak dapat pun kad kawen dia...sob sob...tapi takpela, tak kisah pun pasal kad kawen tu...yang penting lina bahagia di sisi din.., :)

tahniah lina @ kawan pari2 aku, aku doakan perkahwinan ko kekal selamanya... ;p

iedayah said...

wa...tntu lina trharu bc n3 ni.

Ciare Baha said...

dd, upload gamba kawen lina plis ;) nak tgk gamba nikahhh...uhh uhh (sound effect tak sabar ;p)

dd dudu said...

{ja}
oh ja~~~

{mune}
sedeynyeeeee aku punnn :'(

{lina}
linaaaaaaaaaaaa

{adieyza}
sungguh :')

{seni}
nanti aku upload eyy bile ada gamba cantek ;)

{iedayah}
huk2

{ciare}
nak aku mms dulu x ;p

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...