Monday, February 7, 2011

baru habes diskusi



baru habes diskusi ni tadi... pasal sistem baru... otak ku dah dikelilingi lalat ni, complicatednyee nak fikir hok hok


ya yaa aku tau ramai yang menunggu aku update pasal lina kawen.. (perasan) .. tapi tapii aku nak tunggu gamba cun cun dulu, bole??? gamba yang aku amik sume macam gelappp jekk espeseli masa nikah.. adoii... nanti laa ehh tunggu gamba cun2, baru nampak wedding tu beautiful.. gitu.. hehehee


ciare, saba yaaa sayang.. hehehehe nak aku mms x? ;p

tapi, honestly, lina time kawen pun comel.. nak nikah pun comel.. kelaka betul.. aku duduk dalam bilek pengantin dengan pae dengan ezzan dengan ja (ja ko ada kan? ke ko kat luar dgn adam?).. tetibe lina yang dah siap makeup dan pakai veil, keluar bilek melenggang...ingatkan dia nak buat apa kat luar tu.. kitorang duduk je laa kat dalam kan.. tunggu.....

"hishhh mana si lina ni, lamanyee die keluar..." ... aku pun keluarlaaa nak check dia... rupe2nyeeee dia dah duduk sebelah tok kadi bersedia untuk dinikahkan da
crying so motip kami x tau crying motip bunga tangan dan cincin lelaki masih dalam bilek crying


hik hik..


nantilaa cerita2 lagi eh pasal perkahwinan lina


semalam dinner, dudu dan kuku makan roti canai... lazat giler... roti canai ni mak buat sendiri.. mak uli sendiri.. lepas tu canai sendiri... masa mak uli, aku xde... tapi masa mak canai, aku datang nyebok2 lahh... pastu nak cube canai gak... lepas tu baru aku sentuh dengan jari nak canai, habes terkoyak roti canai tu hee hee kena ada seni ye untuk mencanai hihi.. last2 aku biar mak canai jekk ;p kang aku canai kanggg abess koyak rabak roti canai karang, hik2..

lepas tu goreng roti canai siket sebelum boleh disimpan dalam bekas/peti sejuk.. tujuan goreng siket untuk elakkan adunan uli yang dah dicanai tadi x bercantum balik, paham x paham x?

so mak bagi laa bekal roti canai yang dah digoreng siket tu untuk kitorang bawak balik makan kann.... then malam tadi jugaklaaa kuku goreng roti canai tu.... since kuku x bagi aku buat keje rumah sebab aku tengah busy buat bahan perbincangan untuk discussion hari ni.... nak angkat pinggan kotoe masuk dapur pun xbole, puk2 kuku...

aku cakap aku nak sehelai roti canai jek sebab dah kenyang..



tapi tup tup bile masuk mulut.... sedapnyeeeeeeeeeeeeee... dia punya garing, lembut tu huishhhhhh melelehhhhdrooling terus makan banyak hik2


roti canai dalam mulut sambil mengomel pada kuku... "sedapnyee sedapnyee... patutlaa mak bole jual roti canai.. sedapnyaa sedapnyaaa.."



note : nanti kite reply comment2 ehhhh, xsempat ni, nak balik skg.. bye bye












11 comments:

nieza rawi said...

mak dd jual ker roti canai tu.. hihi.. nk beli boleh..

lina said...

aku pun time tu tiba2 rasa mcm kena paksa nikah sebab tok kadi, din semua dah ada. kelakar je kan? tak sempat nak bertenang pun.

aDieyZa said...

owh, mak jual roti canai eh.. mesti laku ni.. nampak roti pun zana dah berselera, kalau dapat makan lagilah sedapppppp..

Ciare Baha said...

biar betik lina berlalu pegi menikah dan meninggalkan korang dlm bilek? hihihi comel la lina ni ;p ate, sape yg teman lina di luar ms nak nikah tu?

Ciare Baha said...

ehh lupa nak komen sekali pasal lina dgn roti canai.



wuaaaa i likeeeeeee roti canai tau dud. aku mauuu aku mauuuu....nti aku dtg ko buat eh? ;)

dd dudu said...

{kak nieza}
hehe dulu jek mak jual masa masih sehat. skg lepas operate mata, mata x leh kene asap sngt, hokhok

{lina}
haha xsmpt bertenang. seb baik aku sempat duduk sebelum ko bernikah lina... klu x terkilan iolsss~~ hihi

{ciare}
comel x lina?
kitorg sempat duduk sebelah die sebelum die bernikah, hee

{adieyza}
sedapppp.. tp dulu je jual masa maseh sehat mata
aduhh tetibe lapaaa


{ciare}
beli tapau je bole?? aku x reti uli heeeeeeeeheeee

Ciare Baha said...

suh la mak keri wat mcm frozen roti canai gitu. bleh aku beli byk2 :D

Ogy said...

bestnya roti canai mak sendiri buiat..akak dh lama teringin roti canai org melayu buat..huhuhu

dd dudu said...

{ciare}
hihi siriyes kahh ciare :D kene tanyaa2 dulu ni hik2

{kak gee}
org melayu wat lg bes ;p

Ciare Baha said...

serius ni :)

dd dudu said...

{ciare}
nanti kite tanyaaa ehh

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...