Wednesday, April 20, 2011

adoooiiiiiiiiiiiiiii


adoooooiiiiiiii~~ (sila baca adoi dengan nada zizan adoiiii masa helmet jatuh atas kaki dia ;p )



tadi pergi tempat kak Z, nak tanya2 pasal kerja.... biasalah nak tanya siket jek, so berdiri je lah kat meja, kosser nak duduk2... nak tanya laju2 jek... tapi sekaliii terdiskusi lamaaa pulakk (dalam 5 minit jek pun sebenanye) .... sebab dah melibatkan kak S untuk menjawab soalan.... dan tibe2 jantunggg rasa degup laju2, kaki rasa lemah2....

"aaa nak duduk nak dudukkk..." *bisikku dalam hati


bedebubbb terus terduduk kat kerusi yang ada di partition kak Z... lega siket, tapi jantung masih degup laju2... xtaulaaa kak Z dan kak S perasan x aku tetibe senyap dan terduduk.. hehe


tapi naseb baik paham gak apa yang diorang dok terangkan kat aku...


huhu
beginilah ye kawan2... bile pregnen, blood pressure memang akan rendah siket, doktor cakap hari tu, memang tekanan darah akan jadi camni sebab nak menampung kantung kite yang makin membesar...

sempat aku gugel sedikit tadi..



"Apabila usia kandungan meningkat, rahim akan membesar dan memberi tekanan kepada pembuluh darah vena kava inferior yang bertugas mengalirkan darah dari bahagian kaki kembali ke jantung. Kesan tekanan ini akan menghalang pengaliran darah semula ke jantung."
kredit sini



so far aku perasan aku memang x bole berdiri lama siket, nanti mula laah tetibe aku 'senyap'... hahaaaa....

semalam masa melawat baby kak Zai kat spital, aku jual mahal masa kak shikin pelawa suruh aku duduk.. masa kak Hasnah pelawa pun aku xnak, masa kak Zai sendiri suh aku duduk pun, aku jual mahal ok...


hmm yelah... mula2 aku biseng lah tanya kak Z2 itu ini dan tengok2 baby... tapi x lama kemudian, tetibe aku 'senyap'.... adalah maksudnyee tu
hee hee

terus aku terduduk atas lantai hokeyy........ bila nak duduk tu, lantai pun layann~~ ;p


begitulah hikayatnye.. mengenai apa yang aku perasan tentang badan sendiri...

hari tu masa pegi rumah ciare, ciare tegur "dd nampak cergas"... masa pergi rumah abang demo pun kak masa tegur "dd nampak sehat jek akak tengok"..


yelah memanglaah cergas dan sehat... tapi bilaaa part berdiri lama tu sama jekkk cam ibu2 hamil yang lain rasanya :) sebab tu aku perasan orang yang selalu offer aku duduk adalah ibu2 yang dah ada anak dan pernah mengandung. hehe diorang memahami :) hew hew


erm tapi kalau berjalan lama dan jauh ok pulak, x de masalah.. hehe cume jangan berdiri lama secara statik je laaa. hik2


hiyarkkkk!!!

-omma dd, ja yang lukis-







9 comments:

Bright Eye said...

ok, atleast dd bg hint..Hehe.. be prepare.. Cute la lukisan tu..

dd dudu said...

nak pste ym ja untuk berkongsi dengan reader, hehe


ja: hee
ja: nk komen kt sini bule
ja: mase aku mule2 pregnen dulu
ja: aku sedar yg aku pregnen pun sbb aku pasan yg aku tak bule berdiri lame
dd: aku paste comment ko kat blog
dd:
ja : bile berdiri lame jek rase tak cukup nafas
dd: hohoooooooo
dd: ko seda sebab tu keeee
ja tarabas: hee cam pelik sbb sblm tu ok je
dd: kof kof kof
ja: tp tetibe cm tersedar yg
ja: bile aku berdiri lame je rase cm nk pitam
ja: hee

dd dudu said...

{bright eye}
heheee prepare prepare

hehe cute kann, ala2 penguin lompat hehehhe

Siti Mas Hidayu said...

hehehe cute nye dd mase pregnant tgh lompat...nak tunjuk dd cergas ^_~.. pasni orang offer duduk tu, duduk aje k..hehe

aDieyZa said...

gambar last tu sgt cute ok!!

lps ni dd jgn la berdiri lama2 sgt k.. kena sentiasa ingt ttg kesihatann dd n baby ok..

Kak Amie said...

DD.. jaga diri.. mmg selalu owang ngandung akan dipelawa dan diutamakan kalau bab2 duduk ngan beratur panjang nih... hehehe...

dd dudu said...

{siti mas hidayu}

cube bayangkan klu realiti aku betul2 melompat dgn perut besar ;p cube teke pe jadik, hak hak hak

ok... yuyu bangun sekarang! adik dd nak duduk tmpt yuyu ;p


{adieyza}

hehe kawan lukiskan.

baiklah, InsyaAllah ^^


{kak amie}
kaklong mony ek?

hehehehe besnyeeee

Queen said...

erm..sempat merasa sekejap je low blood presure.. sebulan je kot..pastu normal balik..

lagipun tak sempat nak merasa duk berdiri lama secara statik...inilahbudak tak reti duk diam..hohoho

dd dudu said...

{queen}

hahaha kelaka kak nik nii

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...