Wednesday, April 27, 2011

mata



semalam datang keje.. lepas tu dapat dialog2 macam ni

"dd kenapa mata kau?"

"dd kenapa mata merah sebelah?"

"dd.. mata tu.."

"dd kenapa mata kecik sebelah?"

dan ada dialog ulangan lah...


last2 petang semalam aku pergi klinik, xmo lah mata kecik sebelah kan, lagipun memang mata sentiasa rasa nak ditenyeh2 jeeee, bahaya tu klu asik tenyeh, aku nak ubat hee hee kang nanti klu dibiarkan orang ingat aku sakit mata lak heeehee xpun org ingat aku nanges sebelah, bole? ;p


kenapa mata aku jadi begitu??? kesahnyee...


pada malam semalam punye semalam punye semalam..

aku nak tido dah pun.. dah kul 12 lebih dah masa tu... sekali "alamak... ada samting masuk mata lak"... aku pun usehe laa untuk keluarkan dia... x berjaya, aku pun masuk toilet.. usehe usehe.. last2 dah nampak laa 1 titik hitam kat mata putih.. aku pun touch laa mata putih dan amik mende hitam tu.. fuhhh~~

tersengih2 kat kuku kata dah berjaya... kitorang yang lege ni pun tidoo laa...tibe2 aku terkebil2 lagi sebab rasa macam ada lagi samting kat mata ni.. arghhhhh kenapa ada lagii??????
nak kejut kuku suruh keluarkan sekali tengok die dah toing2 nyenyakkk~ terus xsampai hati nak kejut..


aku pun main2 la mata nak kasi kuarkan mende alah tu... roll mata sana roll mata sini.. masuk toilet tgk cermin still xnampak mende nyee... baring balik, roll mata sana roll sini.. dan last2 aku yang kepenatan.. tertidur, bole?? tertidur dengan ada samting dalam mata.. heehee


sok bangun....

hah selamat lah kau! mata dah macam apa dah..
kui kui


doktor kata ada infection siket lah kesan daripada peristiwa itu, sbb tu mata merah.. dah guna ubat titis da, hari ni macam kurang siket..

tapi yang kelakanya, aku datang keje hari ni, si A yang tegur mata aku semalam tetibe hari ni mata dia lak merah sebelah cam aku.. dan kesah dia sama macam aku, tertidur dengan tak sempat keluarkan "something" dalam mata...

haha motip something tu kacau mata si A pula? ;p

kelakanye~
ada 2 insan mata merah sebelah hari ni kat ofis rolling on the floor

moral valuenyee, korang sila keluarkan sampai berjaya dulu ye kalau ada sesuatu masuk dalam mata, sebelum tidur.. heehee





2 comments:

iza said...

haritu pun ade org balik umah mata kecik n merah sebelah..ni jangkitan dr dd eh??hihi

dd dudu said...

{iza}
musim mata kecik dan merah sebelah kot ;p

heheheeee

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...