Thursday, April 7, 2011

malam tadi... Astaghfirullahal`azim..



aku bermimpi...
yang aku dah bersalin... tapi xde laa tunjuk cane aku
bersalin kan dalam skrin mimpi tu.. tunjuk moment sebelum bersalin dan selepas aje.. kire aku rasa sakit2 siket laa luka selepas bersalin tu.. nampak laa bb tapi xnampak muke.. mimpi tu memang real lah, siap mak datang lagi ajar camne nak susukan anak.. tapi ngarut2 jugaklaa, biasala kan mimpi.. tapi memang aku rasa real la berada di alam sana, kat spital lak tu...


sedar2, aku terjaga.. dalam kegelapan aku tengok bb aku xde kat sebelah.. Astaghfirullahalazim.. aku bermimpi rupenye.. terus meremang bulu roma aku... dah meremang, xtau kenapa jadi sejuk sangat..
terus menggigil2 macam orang demam... kuku tersedar masa aku menggigil tu.. terus die balut aku macam sarung nangka.. nangka besar.. kof kof kof


bile dah ok... menggigil balik... ok... menggigil balik... xtaulaa kan kenapa macam tu..


tapi honestly masa aku terjaga dari mimpi tu.. aku terus teringat dengan 1 perkara yang lately ni aku ada baca dan tonton...

kesah kandungan ghaib... Astaghfirullahalazim..
ada terbaca kesah kandungan die ghaib, malam sebelum tu die mimpi die bersalin, bile die terjaga, sedar2 kandungan die dah xde.. at the same time darah ada laaa kat bawah.. cume xtaulaa mana kandungan die pegi..


terus aku pegang perut, Alhamdulillah aku tau bb masih ada kat dalam.. takde rasa basah2 pun kat bawah, InsyaAllah xde darah.. jauh x aku fikir? aku takut sangat :'( mungkin itu punca aku kesejukan dan menggigil..

lagipun aku bukannye mimpi proses bersalin pun... aku mimpi momen2 sebelum dan selepas bersalin jek.. huk huk


yang kesah tu asalnye mule2 aku baca dekat paper.. pasal artis tu, x ingat nama die.. ala yang kecoh2 bercinta dengan mak, tapi last2 kawen dengan anak, pastu mak x restu tu.... apa ye nama artis veteran tu x ingat... die cerita dalam paper tu, yang isteri dia dah mengandung beberapa minggu.. xlama kemudian bile gi jumpe doktor, tengok2 kandungan die dah xde... ghaib.. masa aku baca tu aku macam woohhh.... terkejut..


masa sarapan, aku saje2 laa borak pasal tu dengan kak E... kak E cakap memang ada laa kes tu, sedara dia pun ada kena gak.. dah 3 kali mengandung.. dah dekat nak bersalin, tetibe kandungan die ghaib.. tapi diorang tahu laaa ada 'makhluk' yang ambil... tapi masa ghaib tu, memang ada darah kat bawah, macam bersalin.. kesiannyee... 3 kali pulak tu.. dengar cerita dia amik anak angkat sekarang..



jumaat lepas pula aku hantar ayah ke klinik.. balik tu sempat tgk tv kat rumah gombak sambil makan bihun sup, rancangan xxx... rancangan tu bincang pasal kandungan ghaib pula.. adehhhh... motip cerita tu ada dimana2? dalam kandungan tu ada tetamu yang mangsa kandungan ghaib tu sendiri dan doktor..


aku xtengok dari mula.. so tergantung laa dari mula kan.. tapi apa yang aku dengar doktor cakap sebenarnye yang kandungan ghaib tu adalah keguguran.. tapi doktor x galakkan cuci kalau gugur, biar ia clear sendiri..

then pengacara tu bacakanlah satu sms/facebook.. pasal kawan dia dah ngandung beberapa bulan, tapi tetibe kandungan dia hilang macam tu je..tanye pendapat doktor..

tapi doktor kata itu semua psikologi je.. sebenanye kadang2 orang tu x hamil pun, tapi dia ingat dia hamil....


hrmmm....................
pada pendapat aku, hal2 ghaib ni jangan laaa kite tidakkan... walaupun sains perubatan ada jawapan dan faktanya.... tapi....


sambunglah fikir sendiri ;p pendapat2 aku, ku simpan di dalaam hati jek. hik2

Astaghfirullahalazim.. entry apa aku buat ni.. minta2 dijauhkan.. Ya Allah..



ok jom buat kerja!


note : mimpi tu dalam pukul 4 pagi.. kof kof kof





10 comments:

marinahunny said...

insyaallah xde apa2..banyakkan berdoa..akak setuju dgn pendapat dd. perkara2 ghaib ni kita xleh tidakkan walaupun sains ada jwpn nye..

dd dudu said...

{kak marina}
InsyaAllah..

kan kannnnn kakkk

betul betulllll

Queen said...

insyaAllah..takde pape...

sepanjang akak pregnant..ada 2 3 kali mimpi bersalin dah...even suami akak pun penah mimpi akak bersalin..tapi mimpi ngarut2 la..mcm dd.. heeee
takde ape..excited nak jumpe bb kot.. =)


btw..pregnancy halucination pun wujud..baby ghaib pun pernah dengar.... kadang2 memang ada org yang betul2 berhalusinasi....kadangtu memang ada rekod die preggy semua..sekali hilang pun ada...

minta dijauhkan jela dari kita..k!.. =)

pestisid said...

DD, insyaAllah xde pape..byk2 la doa..ko pikir sgt kot..besela ibu mengandung..sy pon risau2 tak bertempat sntiasa..skrg dh 9 bulan tggu masa je baru la mcm x pikir bende2 pelik sangat..kite kan negative thinker..hehe

sy mmg percaya perkara2 ghaib ni..tp ko byk2la berdoa ye semoga dijauhkan perkara2 tak diingini..amin

dd dudu said...

{kak queen}

ok kakk setuju jugak!

fakta sains pun kite jgn tidakkan
perkara ghaib pun kite jgn tidakkan

InsyaAllah, minta dijauhkan :)

dd dudu said...

{pestisid}
ermmm bile kandungan dah byk bulan tunggu masa nak bersalin je, mesti dah kurang riso kann, macam dah stabil siket

huhu

tq eh

mzhany said...

SHidi kan artis tu dd...

umm InsyaALLAH takde ape apa la dd, ameennn...jgn fikir byk sgt k...take care tau.

aDieyZa said...

dd, zana sentiasa doakan agar dd & baby sentiasa dilindungi Allah.. banyakkan berdoa yer dear.. zana harap dd banyak fikir positif.. jgn beban sangat kepala tu dgn mcm2 benda x elok k..

dd take care yer..

rosealley said...

insyaAllah xde pape, jangan pk sangat k, distract pemikiran ko pk pasal mende2 lain, take care

dd dudu said...

{mzhany}
haa yeee shidi la kot...

heheee InsyaAllah

hani, dd ok laa, hehee tq2


{adieyza}
so suwit zana :)

tq2 hehe


{rosealley}
rosa sayangku, aku ok laa ni, cak cak cak.. heheee

xde riso sgt arr ekceli, masa termimpi dan terjaga tu je.. pastu da lupe hik2

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...