Thursday, April 28, 2011

hai uols



hai uols.. pekaba? nak borak2 kosong ni je.. yang sudi baca aku merapu, meh la.

hari ni for lunch aku tapau bubur nasi je, bole?? sakit gusi la uols.. nape tah, jap gi baru nak cek..
naseb baik feveret aku si bubur nasi tu, hehe.

semalam balik rumah gombak, puas hati aku makan 2 mangkuk penuh laksa terengganu...
drooling
sekali hirup kuah dah tau ikan tu x la lama sangat, ok cun...
tapi cube bayangkan kalau ma masak laksa guna ikan yang betul betulllllllllllllllll baru keluar dari laut... perghhhh konfemmmmmm 5 mangkuk aku.. pastu kene jentik ngan bb dalam perut "omma makan byk sangat!"
hee hee

lepas tu dalam peti sejuk ada pulak 1 bekas buah rambutan yang ma dah kupas, tinggal makan isi je... ooooooooo m g!!! heaven heaven! aku suke sangat rambutannnnnnn.. ma kata dah tiba musim dia ni.. aku pun duk makan laa semalam.. hampir nak habes 1 bekas... betapa manisnye dan sedapnye.. yelah ni rambutan kulit kuning tau uols, manis butut.


ayah cakap "makan laa makan laa makan lagi.. esok tapau lagi ke ofis" hee hee

ma pula cakap "sudah sudahla tu... sakit perut karang... tinggal separuh, sambung makan besok.."

ok, dah nak habes aku makan malam td, tinggal 5 bijik jek skg dalam bekas. motip 5 bijik hee hee



pagi semalam kuku sampai Kuching. xlama kemudian dalam tengahari die sms kata kat airport nak ke Miri pula.

pagi tadi mms gambar kapal terbang kecik, katanya tgh dalam flight nak ke Bintulu pula.

dah sampai Bintulu dah, kejap lagi dia akan naik flight ke Sibu pulak.

aku yang dengar ni tetibe nak rasa jetlag bole?? *xde kene mengena ek?
turun flight naik flight turun flight naik flight, sakit kepala nanti yang oii..

adoii demi tugas... huk2

cube bayangkan kalau aku jadi ikut kuku ke sarawak..

..
..
..
..
.
.
.
.

ok, xyah bayangkan. mabuk langit kot. terus uweek uweekk kat tingkap kapal terbang kot
hee hee



hari ni aku teringin makan bihun sup bawah rumah pulak. yeyy sedapnyee..
mangsa suka makan betul aku ni. hihi

ok lah. daa, nak lunch makan bubur nasi..
lepas tu nak solat dan gosok gigi.. perlu ni gosok gigi sebelum check gusi jap lg.. hehe


dadada (^^.)/








5 comments:

Ciare Baha said...

ko mcm ada tanda2 kurg kalsium je dd. tu sakit gusi tu. FAKTA: baby akan ambil kalsium ko so dats y ko kena tambah kalsium dgn minum susu.



SILA MINUM SUSU

omma ciare marah ni..hukhuk ;)

marinahunny said...

sakit gusi tu sbb baby tarik kalsium skit..baby pun nak ada gusi dan gigi jugak...

dd dudu said...

ooo sakit gusi sbb kurang kalsium/bb yg tarik cane ek rasa die?

sebab yg ni bukan sakit gusi sentiasa, tp sakit setempat bile ngunyah je, macam ada gigi nak tumbuh tp gigi tu terlebih tumbuh, so bile tutup mulut, gigi tu tekan gusi, so xleh nak tup mulut. tp xtaulaa gigi nak tumbuh ke apa hihi


ke tah2 ulser gusi eh??


adoii sok pagi baru cek. td pusat kesihatan ramai sgt, nak siapkan keje laa so balik ofis huhu


tq ciare dan kak marina. nanti sok kite gtau eh punce sakit gusi itewww

pestisid said...

DD sy stuju ngan ciare. ko kurang kalsium kot..mmg masa preggy baby akan serap kalsium ko..

Ciare dd tak suke minum susu. hehe.

Kalau ko x mampu minum susu ko ambik la pil kalsium, macam saya la..Langsung x minum susu sbb anti susu kannn, tp alhamdulillah gigi x sakit masa preggy, pastu baby keluar2 panjang pulak padahal mak pendek haha. Lagi satu kalau kurang kalsium nnt ko akan kerap cramp kaki bila dh ujung2 pregnancy.(rasanya cramp tu ada kaitan dgn kurang kalsium gak)

dd dudu said...

{pestisid}

uolss x sakit gusi yang tu la.. sakit sekejap je, bile nganga2 tengok2 dan fikir2 laaa, luka makan ayam keras sangat..

hihi rasa sekejap masa tu je la, skg x sakit daaa

hari2 makan kalsium dan obimin yg doktor kasi.

xpe bb nak share, meh la share dengan ibu. hek2

tq uolsss for d info

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...