Tuesday, April 12, 2011

hari melawat bb



note : entry ni lebih ditujukan pada kawan2 upm sebenanye.



dah lama sebenanye plan nak melawat bb yang belum dilawat2... hehe so pada hari sabtu lepas, dudu, kuku, rossa dan idzuan mengadakan tour 1 hari melawat bb.. hehehe


pagi2 bangun awal, pukul 930 pagi terpacak di rumah ros.. ros jemput sarapan di rumah nya dulu..

jeles x aku dah makan masakan air tangan rossa? ;P

haha. sedap okeh bihun goreng seafood ros. aku tambah 2x secara pinggan penuh, teh o pun sedap, 2 cawan aku minum. hik2


lepas tu aktiviti melawat kami bermula di rumah ciare. nak lawat bb rayyannnnn... oh rayyan, omma dd datang nii~~~~

cumil sangat2!! sukenyeee.... patutlaaa si lisa tu nak sangat ber'besankan si ciare hee hee




dah laa putih, mata bulat, bam bam.. sukenyee pegang rayyan, pastu dia x nanges lak tu.. aku pegang lama2 pun xnanges, terus rasa x takut2 pada bb hee hee

hehe..


mari belajar berjalan bersama pak kuku.. haha kelaka waktu niii



percubaan gigih rayyan nak meniarap, hew hew comell



ciare hidang kopok lekor dan cekodok, haha comel laa ciare ni

cekodok pedas sebab ciare letak cili, sedap lalu aku habeskan, hehehehee


ciare buat eksperimen letak rayyan dekat perut aku, hipotesisnye kalau rayyan suka maksudnye dlm perut ni bb girl, klu rayyan x suke maksudnyee bb boy. bole? tp endingnye rayyan x de wat muke apa2. xdapat nak scan lagi laa
hee hee ciare, motip? hee hee


next~~~

kite ke rumah razali di damansara damai.. razali ni satu gang dengan kuku dan izuan masa kat upm dulu :D wife razali bersalin masa aku nikah dulu.. usia bb lebih kurang usia rayyan gak..


namanya haziq~~ *sure ejaan, tp camni laa sebutnye
alololo haziq~~ haziq~ comel diee yeeee ^^

sangat tere meniarap ok. hehe



so suwit razali jaga anak masa wife dia kene gi sekolah. hari sabtu pun ada aktiviti gak tuk cikgu2 tau..

tapi sebelum wife dia pergi sekolah, sempat masak2 nasi ayam tuk tetamu..

rasa nak nanges jek makan nasi ayam tu sebab ayam dia sedapp gilerr.... kalau laaa wife razali ada harus aku tanya resipi ayam goreng beliau ni ;P

gambar nasi ayam xde, sebab segan nak amik ;P hehe



next~~~~

rumah abang demo!!
melawat bb damia..

yang comel giler. uhuuuuuuu

tengokla budak kecik ni. dengan perut nak terkeluarnyee hee hee rambut diikat dua, hahaaa kitorang sangat x tahan masa tu tengok kecomelan damia.




perasan x dari belakang damia macam NINI dalam komik sincan? hihi dengan rambut macam tu, dengan bontot camtu, alahaiii comel cam nini!!!!

perasan x perasan x?
sambil pandang muni dan lisa peminat tegar sincan.




irfan da besar da ;)



walaupun bapa sibuk memberi ceramah, aku tetap kool. hehe


perasan x damia ikut muke siapa?
ikut muke neneknye ;) muke mak kak mas. hehe memang sebijik.



dorang suruh aku telefon teledera, tapi aku cakap tak dapatlah..
sebab..

muka mangsa dera sangatlah rela dan ceria, x macam kena dera pun.

hahaaa


abg demo memang suke sarkaskan anak2!! hihi

tq kak mas yang kenyangkan kitorang dengan ayam goreng dan french fries yang sangat sedap makan petang2... heeheeee



ok sekian. terima kasih.

next~~

lisa.. anum pula hehe

adeh, bb kaklong faizah, bb ana dan bb kak rihan x lawat lg ni...



oh ye, aktiviti hari ahad pula adalah ke sekolah adik kuku, hari penyampaian anugerah kat scorer spm yang cemerlang. heheeeee dah lama x duduk dalam dewan lama2 tengok persembahan murid2, penyampaian hadiah, dan beli2 makanan kat stall budak2.. heeheeeeee dah lama x rasa momen itu!! tapi hari tu dapatlah merasa dengan kuku... makan bebola, makan kopok yang digoreng bebudak, minum air yang dibuat oleh budak2, dan nasi goreng kantin, haha rasa dia sangatlahh 'kantin'.... heehee rindunye kat zaman sekolah


selepas tu pegi spital tengok mak.. mak baru operate mata..tp Alhamdulillah sume nye ok..

to shackey buddies, sori sangat x leh join mimie's sparty.. huhuhu





9 comments:

dd dudu said...

hehe tambahan.. lupe nak ckp dlm entry td..

kak mas sedang mengandung lg uolsss... udah 3 bulan.. hik2

kak mas ada bg aku buku hamil ;P tq kak mas.

ummihasan said...

iye ke DD!!! kak mas ngandung lagi?? hehe, murah rezeki abg demo n kak mas.. wah bestnye dapat jalan2 tgk baby..

lina said...

next time insya-Allah aku join. Tapi tak nak janji-janji awal.

wah! kak mas preggy lagi. Nanti anak abg demo baya anak ko :)

dd dudu said...

{ummihasan}
iye umu!!!!

kitorang pun bulat mata hari tu, hak hak

mmg murah rezeki. hew
bes2

{lina}
okieee iols paham lina dah jadi isteri org, kui kui

ha ahh memang due lebih kurang. kak mas 11hb 10, aku lak 24hb 10, hak hak

Komuniti Al-Ansar said...

kak mas ckp cukup 3 orang. pasni kilang tutup.

cuma risaukan dia tak bape sihat sekarang ni. ada batu karang dalam hempedu. nak operate tunggu pas deliver.

dd dudu said...

{komuniti al-ansar}

uik abg demo tahu blog ni? hehe

erm, harap2 kak mas kuat dan cepat sembuh (''.)

Ciare Baha said...

wuu wuu segan noks umah aku juadah simpel2 jek. nyesal tak bg korg nasi kerabu tp beli lah ;p MUAHAHAHA

Maslina said...

Salam DD...lama tunggu entry ni kuar...hehe..jgn tak tau..kmas ni silent reader sebenarnya. :-)

dd dudu said...

{ciare baha}
sedaplaa ciareee

aku suke makan cekodok dan kopok lekor hehe.


{kak mas}
uik yekeee, malunyeeee heheheheheh

nak control2 lah lepas ni ;p pang~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...