Tuesday, March 29, 2011

ayah dan nasi beriani



sekarang kan aku balik gombak tau tido umah parents, sebab suami tercinta gi outstesen kat johor.. sampai lah rabu ni...

nway... semalam cakap dengan ayah

dd : "ayah... esok ayah pergi pasar malam x? kite nak pesan nasi beriyani la.. lama xmakan nasi beriyani pasa malam"

ayah : *berpaling muka padaku 90 darjah!!!!!! "lu mau makan nasi beriyani ka??????? nanti saya pergi jalan tunku abdul rahman beli yang 12 ringgit punya nasi beriyani.. sedap siket"

dd : "xmaulaaaa.. jauhnye... kite nak makan nasi beriyani biasa2 je la.. *nasi beriyani org melayu

ayah : "xpalaa... makan yang sedap2 punyalaa... itu pasa malam punya keras siket, ayam manyak minyak"

dd : "tapi kite nak makan pasa malam punye.. lama xmakan... " *semenjak duk putrajaya

ayah : "nanti saya pegi jalan tunku abdul rahman tapau kasi lu makan esok.. saya beli 2 kasi lu ok?"

dd : "tapi kite nak pasa malam punyaa...."



tetibe suara ma menyampuk

ma : "yana cakap apa pun dah x guna sekarang.. kalau ayah dah kata nak beli nasi beriyani insaf, nasi beriyani insaf la yang ayah akan beli.."



frustnyeee akuuuuu xdapat makan nasi beriyani yang biasa2 punyaaa (>.<)

note : bagi ayah - suke bagi yang terbaik dengan harapan anak akan gembira. dan selalu sangka anak segan/malu2 untuk terima.
note 2 : bagi anak - sometimes less is more u know ;P

aku x merungut ok. siapa kata aku merungut siap ;p ayah tetap comel. bye



19 comments:

Ciare Baha said...

abes laaaa dd xdpt apa yg diidam2kan. ayah ko patot alert ko tgh ngidam. cokodok 20sen pon kalo org ngidam tak dapat bleh nangis T__T


;p

dd dudu said...

{ciare}

ciare aku x ngidam rasanya (sambil tepis2 tangan)

ngidam tu cane? ;P

aku rasa ni kehendak harian ku cam hari2 biasa ;p sebelum zaman ngandung dulu pun slalu dah plan nak makan apa besoknye :'D

rinakawandudu said...

dd merungut!!

dd dudu said...

{rinakawandudu}
rina~!

panggg~~

rosealley said...

haha, klaka la situasi tu

marinahunny said...

ayah dd tu nak yg terbaik utk cucu dia...

cik rose said...

comel la ayah dd.. sy siap terbayang2 gaya dia masa baca dialog yg dd tulis tu. hikhik..

dd dudu said...

{rosealley}
hehe

{marinahunny}
tapi kak, cucu nak jadi rakyat biasa je ;p

hek hek


{cik rose}
hehe siap terbayang ekk ;p

Apple Cute said...

ayah dd memang comel la...bestnya bakal cucu da makan nasi beriani mahal... ^_^

dd dudu said...

{apple cute}
tapi anak dan cucu nak makan nasi briyani biasa2 ;p

Queen said...

hekhek....sebab tu kadang kalau kak nik nak makan pape..rela senyap2 mintak kat yabang... =)

kalau sebut je depan mama...naahh..seperiuk die masak...macm hari tuh..terasa nak makan gulai ikan masin..ko..seperiuk...

beli doyan..ingat nak makan doyan dengan pulut...sekilo pulut....ayoyoyoo.... =)


takpe..terima je...bila kita menyenangkan hati ibu dan ayah...kita mendapat nikmat berganda.. =)

Ciare Baha said...

menjawab soalan ko

ngidam tu cane? ;P

mengidam tu rasa nak smthg sangat2. sampai bila tak dapat rasa nak mengalirkan air mata. 1st mknn yg aku mengidam adalah bihun goreng. masa tu puteri 7 nak wat reunion kat umah ja. time tu hana ada meeting kat sini. ingat x? ja kata nak sponsor bihun goreng tp bila mlm tu yg sampai adalah nasi lemak.

masa tu aku xkonfem lg aku pregnant tp da dpt rasa mcm pregnant. mlm tu aku nangis kat MK. tp aku xgtau aku ngidam pon. HAHA. besoknya aku bedal bihun goreng cukup2 kat opis. huhu


PANJANGNYA KOMEN INI??? ;p

dd dudu said...

{ciare}

oooooo okayyyyyyy

hehe begitu rupenye

ja_on_seven said...

{ciare} tetibe aku rase bersalah sbb tukar menu nasik lemak las menet.. ciare kalo aku tau mase tu ko pregnen + ngidam....

(-_-)'

dd dudu said...

{ja}

xpe ja, sume org pun xtau. hehe

aYenZ JamiL (^0^)/ said...

ja :: pttla ciare xdtg meetg korg kali ni..haha
**aku jd batu api..bwahahaha \(^0^)/

ciare: jgn marah..ngehehe
baiknya ayah dd..teringat abah kyen plak..waaa..i misz him..da nanges ni..dd punya pasal..

jap..bb sht? ngeeee

dd dudu said...

{kakyen}
motip kak yen jadi fire stone?

kui2

kakyen jgn nanges... pok pok tepuk bahu

Ciare Baha said...

ntah ja ni, aku pon suram2 lg masa tu xtau ntah kan pregnant, entahkan tidak ;)

Ciare Baha said...
This comment has been removed by the author.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...