Friday, March 11, 2011

Boh Estate and Bharat Tea Plantation (Cameron Valley)



selepas MARDI, kitorang pun plan nak pergi jalan2 kat ladang teh.. nampak Cameron Valley Tea House dalam perjalanan, so singgah dulu minum2.. padahal kenyang lagi nih makan sarapan pagi tadi.

strawberry tea and butter cake (kuku punye).. lerrrr aku bayangkan akan dapat cawan color putih yang elok la siket presentation nye, tapi rupe2nye dapat cawan macam mamak jek.
kek mentega pun xsedap, hoho.


xpe, yg penting kite hirup teh segar. slurpppp
sambil menikmati pemandangan kehijauan ladang teh di Cameron Valley



selepas minum teh, kitorang masuk kedai yang jual teh dan souvenir. ushar jap.

selepas tu kiitorang pun teruskan perjalanan.



ladang teh boh tutup tau hari isnin.. hari lain bukak untuk public... tapi kitorang pergi jugak, hehe.. dan jalan naik ke ladang Boh adalah sangat sempit dan berliku2 dan curam... dan rasa jauh untuk sampai ke puncak heehee...

dah laa tutup, so kilang Boh kitorang x merasa laa masuk... cume amik gambar kat sipi2 ladang je hihihi...

warm ;)


haha betol2 tepi ladang Boh.. sebab kitorang x masuk pintu utama yang betul2 punye... saje je nak cuci mata


lepas dah cuci mata, kitorang turun pata balik ke Cameron Valley... nak jalan2 kat ladang teh sana.. ramai orang siket kannn berbanding ladang Boh ni.. hehe





happy moment ^^






bila jalan naik semula, last2 aku capek... haha penatttttt

terduduk makcik... ;p

pakcik tetap x penat2. saba je lah.



hehe rasanya siapa2 yang pergi Cameron mesti x lepas peluangnye kan untuk jalan2 di ladang teh ni ;)






No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...