Friday, March 11, 2011

coret-coret Cameron Highland



rasanya habes dah kot entryku pasal Cameron Highland.. aku update yang major2 punye je, x update pun by hari, macam hari ni gi mana esok gi mana, xupdate macam tu pun.. sebab kat sana kitorang berjalan sangat laah santai, hehe

ada satu kampung tu tulis Taman Sedia.. punnnn kitorang masuk.... bile masuk kawasan situ rasa bes sangat, rasa macam kampung yang comel dan kemas... kat situ ada ladang stoberi gak, kecik2 nye laaa milik perseorangan.. kalau kite nak petik pun bole, mintak kebenaran tuan dia laa ;) suke suke kat kampung situ...


lepas tu kan, kengkadang tu 1 tempat tu berulang kitorang pergi.. contoh macam dekat Day Market... 2 hari kitorang pergi situ.. pastu Time Tunnel pun 2x gak kitorang pergi sebab nak survey keychain paling murah, last2 setelah survey dibuat kat Time Tunnel paling murah, beli keychain rm10 leh dpt 13 keychain hehe, tu yang pata balik ke situ setelah compare harga dengan yang lain..

tapi muzium Time Tunnel kitorang xmasuk pun, sebab bayaran dia rm5 seorang.. makk mahalnye hehe, xyahlaaa kot gi muzium, buku Tourist Guide Information Book yang kitorang ada ni pun dah tulis banyak pasal history Cameron Highland, gambar2 hehe.. so korang kalau gi Cameron eloklahh beli map yang sekali dengan Tourist Guide Information Book ni haa..

dan banyak je tempat yang kitorang pergi kejap2, xlepak lama.. yang tu aku x update kat blog laa, contoh macam honey bee farm, apentah lagi.. hohoho





nway bila dah pulang ke tempat sendiri ni, apa yang aku duk teringat2 adalah makanan2 petang kami yang berunsurkan stoberi.. arghhhh menggelupur jap kalau ingat... aku xtau kenapa aku sukeeeeeeeee sangattttttttttttttt, padahal buah stoberi bukan feveret aku pun.. cume yelah bile dah diubahsuai jadi snacks jadi sangat sedap pulak.


aiskem goreng


waffle stoberi


stoberi tea



waaaaa rinduuuu... makanan2 di atas adalah dekat 1stop Souvenir Centre..



erm lagi nak cakap apa ehh.. aku buat point je lah


- map yang kitorang beli sangat lah membantu. cube korang scroll blog ni ade kot aku letak gambar map kitorang. ia bukan sekadar map, tapi adalah Tourist Guide Information Book.. kat dalam tu lengkap dengan sejarah cameron, tempat mana yang menarik, hotel mana yang ok, nak makan kat mana bla bla..

dan yang paling penting, map nye adalah sangat detail... siap tulis CIMB kat mana Maybank kat mana, Shell kat mana.. etc



- ada beberapa tempat yang kitorang xpergi, tapi nak pergi... so nex time lah kalau datang lagi eh..
contoh macam air terjun, jungle walk kat Mossy Forest, Robinson Waterfall, Parit Waterfall, mendaki gunung dekat Gunung Brincang.. klu kat map banyak lagi gunung lainn yang leh didaki hihi.

xpe, tunggu karang boleh lasak siket baru naik semula hee hee


- ape lagi eh.. tu je la kot... makan2 xde masalah... mmg ada kedai makan kat sana.. medan selera.. malam2 pun hidup jek kat ats nun, hehe xyah risau lapa malam2 hihi


- ape lagi eh. tu je la kot

bye bye
T.A.M.A.T



3 comments:

mamyharraz said...

best kan camaron :)

sbb tu akk tak pernah jemu utk naik kesana walau jln dia boleh buat akk pening loya loya loya =P heeee

aDieyZa said...

dd, gambar2 makanan tu buat zana terliur.. hihihi.. buat zana makin excited nak gie pun yer jugak.. hihihi..

dd dudu said...

{mamyharraz}
yekeee, akak suke g mana kat atas sana :D

{adieyza}
hehee gi laaa, pastu order snack ptg2 best2 hehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...