Tuesday, March 1, 2011

update update


1) semalam untuk dinner, kitorang makan spageti. hehe resipi adalah main letak2 jek.. xde khusus pada resipi2 tertentu, ikut naluri je, keke.

bole pulak aku terletak cili banyak, so jadi sangat pedas, xdpt nak makan tambah, kuku sorang jek tambah. tapi aku serius nak makan lagi, rasa x cukup, jadi pagi tadi kuku panaskan dan masak balik letak gula dan kasi masak lama siket untuk hilangkan pedas. bawak bekal spageti hari ni, hilangkan kempunan nak makan byk semalam hehe. pedasss ooohh smlm, sampai x bole tido aku dibuatnye angkara angin dah masuk perut.

dalam spageti ni selain letak minced chicken, letak gak sosej yang ada cheese.

sedapnyeeee, nanti kite masak spageti lagi eh suamiku ~(^,^)~ *musti kuku berbisik matila aku, isteri pregnant dengan aku aku sekali kena makan makanan yang berunsurkan masam2.. hehe



2) minggu lepas sebelum balik gombak singgah MPH jusco beli 2 ketul buku pasal pregnant.

bes betul buku yang tajuk Amalan & Nasihat Bagi Ibu Hamil itu. aku baca x berkedip, sebab semua persoalan yang berlegar2 kat otakku selama ni banyak terjawab dalam buku tu. suke suke. prefer baca buku jugak, sebab kalau duk gugel je, jadi pening laaa.


3) kakak ofismet suruh aku minum susu Anmum Materna, baik untuk ibu mengandung. dah beli kelmarin kat Alamanda, tapi belum minum lagi, duk habiskan susu ducth lady dulu. hehe semalam dah habes, patut minum anmum ni, tapi bekas container untuk isi susu yang dah bukak ni pulak xde, terpaksa keluarkan bekas besar dari kotak dan basuh dulu dan tunggu kering, balik ni baru minum hee hee


4) hari tu kat alamanda survey harga baby stroller, yang nampak bes semua harga dekat2 seribu, memang mahal eh? hehe xpela, nantilaa ;p


bye bye korang. sori eh kalau busan baca pasal pregnant ni. hehe


note : terima kasih zana dan kak marina sebab buat entry pasal dd :(

motip smiley sedih?? terharu sampai nak menangis bile kenangkan kawan maya yang juga ambil berat pasal diriku. macam xsangka kehidupan yang aku tulis di alam maya di ambil perhatian oleh pembaca2. uhuk nak menanges...





10 comments:

aDieyZa said...

dd, doktor ckp susu anmum tu be4 pregnant lagi dah blh minum sebenarnya.. tu yg zana pun minum.. hihihi.. mcm tu jugak dgn folid asic.. x salah ambik be4 pregnant.. tp yelah, zana kan belum ada rezeki lg, so mencuba jugak la ikut nasihat doktor..

dd, jgn sedih2.. nanti baby pun sedih.. senyum!!

Atikah Honey Bee said...

dd...mmg org pregant akan asyik bercerita psl pregant okay...ari tu dh kena sound ngan kawan yg baca blog..so stop kejap..
tp tak per...journey as pregnancy women mmg best sbb tgh mengalami nyer jgk...
anmum mmg good..bila tgk baby anmum, mmg kulit cantik2...
kt minum lmbt skit..
dh 4bln br minum sbb sblm ni minum HL jer...

dd dudu said...

{adieyza}
yekeee hehe klu dd tau, dd minum gak dari dulu. eceeee yolah dd! padahal x suke susu, kekeke

bagus ar zana amik asid folik awal2 hehe


ok ok xsedih daaaa, hew hew


{atikah honey bee}
hehe lama xnampak honey bee.

oohh tu ar, riso gak ni klu org len busan. aiyooo

ooo baby anmum kulit cantik2 ey.. harap2 kulit ibunye pun jadi cantek ga laa hua hua hua

ja_on_seven said...

kalo stroller, kt singapore lg murah (brand mac laren, ferrari dan sbagainye..)..g ar bwk perut jln2 singapore~ hik

pestisid said...

dd saya ade banyak sgt susu free mcm2 brand. wyeth s26 la, anmum materna la, mamilmama la..ntah ape brand lagi. smue dpt free masa checkup tp 1 pon haku x minum. sbb memang x minum susu pon. lagipun susu ibu ngandung byk dha, epa, bende2 yg bau dia cam busuk je, mcm bau hanyir ikan ke ape..

tp ko jgn ikut saya tau, ko kene minum smpai habis!!! nnt ko subscribe la susu anmum ke ape, tiap2 bulan dia akan hantar diari ibu mengandung pastu bagi penerangan week by week ape sedang berlaku kt ko dan bb.

pestisid said...

dha, epa or content dlm minyak ikan tu smue ada gak dlm pil obimin pluz.

ubat ngandung saya adalah:
obimin pluz
calactate (kalsium, sbb tak minum susu).ko gugel lah obimin pluz tu, ape bende ade dlm tu. kat kotak dia dh listkan banyakk jenis2 vit ada dlm tu.

pastu akhir2 kehamilan tu tambah neurogain plus sbb dlm neurogain ade dha,epaaa,oa..bende utk otak bb jadi bijak. x ambik awal sbb org kata kalau redundant obimin pluz+ neurogain dari awal, anak jadi hyperaktif). sy ambik neurogain ni sbb nak ganti dha, epa yg ada dlm susu yg saya tak minum tuh..

motip panjang gile? baik aku update blog kalau cmni.

Atiqah Adnan said...

takpelah cerita jela pasal pregnant ok what.. suke baca ok..^^ wah dah survey stroller bb ke..? ade juga stroller yang tak sampai beribu ade kat JJ tuh..

dd dudu said...

{ja on seven}
mintak2 kuku baca comment ko ni haaa, hehe

{pestisid}
sila wish gud luck pada saya untuk first time minum anmum malam ni. hok hok

-mangsa x suke minum susu macam lisa-


lisa, ko paste comment letak kat entry ko pun xpe, kiu kiu kiu


{atiqah adnan}
hehehehehehe makasih qah~~~

lina said...

dd, aritu mase beli stroller utk opismate dpt anak kat jj, harganya dlm 200-400. mcm boleh terima lagi harganya. tp takpe2 jgn beli dulu. tunggu baby 1 month ++ baru beli.

nellnyssa said...

hehe....nysa pon bru je pregnant 5 minggu bru..minum anmum...tp hari ni pergi klinik dpt smple s26,bila minum s26 rasa manis sikit..klu anmum tawar.. harga x pergi survey lg..hope leh tukar2 pendapat pas ni..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...