Thursday, March 10, 2011

Big Red Strawberry Farm, Cameron Highland



petang2 kat Cameron makan makanan yang berunsurkan strawberry memang layan habesssssss, walaupun sejuk2 hujan big grin

oh pancake stoberi, i miss u soo much ;)



oh waffle stoberi, i miss u too.



dua2 snack di atas, dudu dan kuku makan dekat Big Red Strawberry Farm. banyak lagi yang aku teruja nak try makan, xpe nex time lah. hehe



nah terimalah hasil tangkapan kuku dekat Big Red Strawberry Farm ni.




besnyeee pegi weekdays, dunia ini kami yang punya hee hee






cuci mata melihat bunga2 dan tumbuh2an hijau memang merehatkan ;)


ekceli, bukan Big Red Strawberry Farm je yang kitorang pergi. sume tempat yang ada perkataan strawberry lah kitorang pergi, kecuali Raju's Hill Strawberyy Farm. motip?
hee hee


yang ni dekat Healthy Strawberry Farm.
gemuk2 stoberi dia kan kan.

Healthy Strawberry Farm ni duk betul2 sebelah rumah peranginan kitorang. so jalan kaki ajek, hihi. jalan kaki dalam hujan yang gerimis.


Kasimanis Strawberry Farm pun kitorang pergi.

EQ Strawberry Farm pun pegi. konon2 nak pick your own stoberi, tapi last2 x jadi sebab macam mahal pulak.


kitorang beli stoberi kat Kok Lim Strawberry Farm, harga macam murah n nampak ok laaa.


yang kelakanyeee, Strawberry Park Resort pun kitorang pergi. rupe2nye bukan strawberry farm laaa, tapi resort laaa laughing kelaka betul nampak perkataan strawberry jek nak pergi, haha.

tapi apartment2 resort ni kat puncak bukit tau... sejukkkkkk... pemandangan dari atas lawa sangat, Subhanallah.

pemandangan dari Strawberry Park Resort..
brrrr sejuk






3 comments:

Sayid Hameed said...

omg dud..klu aku gi sana raju farm la yg aku terjah dlu....

aDieyZa said...

dd buat zana makin teruja pulak nak gie sana lah.. hihihi.. gambar strawberry tu buatkan zana x leh tido lena..

berapa charge utk petik sendiri strawberry tu? mahal sgt eh dd?


pasal map tu, dd beli kat mana?

dd dudu said...

{wewe}
siriyesss kee weweeeeeeeeeee???

soo motippp kitorang x pegi raju nye farm?? hahahahah aku pun xtauuuu


so kitorang rugi lah ni ekkkkkkkkkkkkk

omg nak gelak pun adaaaaaaaaaaa


{adieyza}
hahaha zana xleh tido lena ke angkara gamba stoberi?? wakakaka kelakanyeee, kui2


sorii over lak gelak ;p

ermm die kate petik stoberi 20rggt untuk 1kg.. kire mcm zana perik minimum 100gram kan?? rasanyee minimum situ 1kg kot.. kot laa.. xtanya lebih2 kan... xtauu laa klu farm lain caneee

map tu kuku asalnye tanya dkt kaunter hotel matahari ke hotel titiwangsa tah.. pastu rupe2nye die ada jual map... erm tp klu kat tanah rata kat kedai2 nampak macam tour agent, cam ada jual gak kot.. rasanyaaa byk kedai ada laa, cume sbb kitorang terdapat map tu awal, tu yg x survey sgt tu




{

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...