Thursday, March 3, 2011

update update update



Assalammualaikum sumee :)

baru ada masa nak update entry ni, pagi tadi duk khusyuk buat carta alir.. saiz A3 lagi tu paper, itupun xcukup.. punye lah besar sistem nak develop ni.. pengsan omma dd~


tadi sempat ber'ym dengan ciare. lepas tu aku baru tahu yg org pregnant xleh minum tebu. tebu tu tajam jugak.. aaaa risonyeee sebab dah 2x terminum air tebu, aku x tauuuu crying bb hopefully bb kuat. bb harus kuat tauuuu!!!!!!!!!!! mintak2 x jadi apa2
praying Allah..




anyway malam kelmarin kitorang x masak, beli sate dengan soto kat pasa malam putrajaya jek.

ezzan pun ada datang rumah masa tu, makan sama2. hehe pastu main tangkap2 gambar, kekeke. mintak tulun ezan sebenarnye, sebab dan kenapa nanti2 lah aku cerita, itupun kalau ingat ;p







tolonglah percaya ilusi optik ni. baju ni jenis cerut, sebab tu bila tang perut dia nampak gelembung semacam. perut aku x sebesar itu, tolonglaah percaya haha

aku baru 6 weeks okayy ;p


ezan yang banyak berjasa pada nusa dan bangsa. tih tih



malam tadi pulak x makan berat2 pun. kuku goreng pisang sambil buat eksperimen. dudu lak buat bihun sup simple2 jek. biasalahh, itulahh selera aku sekarang. hehe cian kuku, da cakap macam tu da kat dia cakap kite rasa bersalah, tapi dia kate x kesah, hehe.


pisang goreng eksperimen kuku (x sure kuku inovasi letak apa) dan bihun sup biasa2 omma dd.


lepas makan, duk layan movie Jumper, lepas tu dua2 tertidur hee hee
tapi aku sempat terjaga sebelum ending hee hee so skip part lawan sana lawan sini, tengok mule2 dan akhir jek. hik







13 comments:

aDieyZa said...

dd, comelnya perut dd.. baju tu buatkan zana berpeluang tgk perut dd yg comel tu..

pasal air tebu tu mmg x digalakkan.. zana doakan baby kuat yer.. to baby, auntie zana nak baby kuat yer..

nieza rawi said...

dd..

ha a,, air tebu tak digalakkan.. nanas pun sama..

utk awal2 ni better sapu bio oil utk elak scratch mark kt perut.. tak guna bio oil pun leh guna minyak zaitun..
jgn tg perut nk besar.. nnt susah nk ilang

Ciare Baha said...

dd tu dlm umah ko la kiranya ekk...bestnyaa rumah dd...ni rasa nk terjah ni..nak suh rayyan sepahkan umah ahjumma dd :D

Bright Eye said...

Cute couple..its like talking to a baby..

Queen said...

erk..kak nik lantak air tebu tu banyak kali dah masa awal2 hari tuh..heheheheehhehhehe

alhamdulillah bb takde pape...

dd pun insyaAllahtakde pape tu..
kadang org nasihat ni utk kita beringat2..jangan tak tau.. masa bulan lepas kot..dah tak bolehtahan sangat nak makan tapai pulut..

makan jugak satu bekas kecik tu...buat merasa... alhamdulillah takde pape..

kawan pada kawan kak nik..sepanjang peknen tak boleh minum air ape pun kecuali coke..9 bulan die cuma minum coke sebagai air.. alhamdulillah takde pape...

tapi mana tak elok..selagi boleh jauhkan..jauhkan la..


mak kak nik pesan la..die kata ...makan jee.... tapiiii jangan banyak2.. orangtakpeknen pun..kalau makan banyak2 ape benda sekali pun akan memudaratkan..

beringat2 je k!selebihnya doa dan tawakal...

=)

biasela..org prihatin kat kita.. =)

aYeNz said...

dD byk2 doa k..insyaAllah xde apa2..

kyen tnjuk kt apiz gmbr prut dD tu..
kyen :: msti sht anak dD dlm ni..sbb dD kuat makan..makin2 skrg..
apiz :: bape bulan ni? b kt dD baru peknan hr tu kan?
kyen :: hmm ha'ah..nape? 6mgu ni (muka konpius)
apiz :: 6mgu ke? bukan 5 bulan?
kyen :: err.......

dd dudu said...

{adieyza}
hahaha sume angkara baju tu ;p

InsyaAllah, huk2 kite mmg xtau ar

{kak nieza}
uuuu nape dd tau pasal nenas je ek... selalu tgk tv klu org tu nak gugurkan kandungan die mkn nenas


ooo yeke kakkk, cane nak sapu bio oil tu? hehe klu ada scar sapu laa kat scar, tp klu kat perut, kene sapu sume2 la eh


{ciare}
hah biasa je laa ciare, hik2. eh mmg nak korg dtg pun, tunggu gak hana mesej kat fb cakap die ade keje kat putrajaya, tp xde plak. hik klu die mai pjaya ingat nak ajak korg sume dtg umah hihi


{bright eye}
heheheheheeeee gelakk jek kitorg masa tu hihi


{kak queen}
wahh kak nik so coollll.. kekeke

erm betol jugak cakap akak, klu x ngandung pun mende2 tu mmg x berapa bagus sangatt, sooo tawakal dan cuba jauhkan je laa kan kan kan

tq kak nik, hehe akak suke bg contoh sampel dalam comment, suke2 :D


{ayenz}
ahahaha matiklaaa dd angkara baju ni org ingat dd da preknen 5 bulan. omaigod omaigod

tulun dd kakyenn hahahaha

harus dd kene amik gamba balik ni pakai baju biasa2


baju cerut tu mmg akan gelembung yg over arrrrr bawah cerutan, huwarrrkk

mun-e said...

motif x reply2 sms aku dari semalam?

tgh mabuk ke. hihi

:P

JIVEBUMZ said...

akak terlambat tau ker??

TAHNIAHHH diana akhirnyaaaa... hihi jage kandungan baik2 yer.. akak dulu pon tak tau jugak terminum air tebu tah brapa kali tapi alhamdulillah takde apa2.. nie kalo dah tau jgn minum plak yer

eh diana same peknen ngn adik akak yg kawen baru2 nie la..tahniah yer dik..

i'm happy for u dear :)

mummymer said...

Salam..

mase akak ngadung dulu, kecik jer, tapi lepas beranak tak boleh turun turun sebab lagiii kuat makan hehehe..

anyway, i know its a bit too early.. but in case you are interested with set bersalin Amway, do drop dekat link ni yer..

http://emmira.blogspot.com/2011/03/set-bersalin-amway-tropical-herbs.html

untuk bulan March ni ade promotion, kalau beli set bersalin ni bole beli thermopot harga dia RM49 (usual: RM299)

thanks yer

dd dudu said...

{mune}
mony sms mana ek

{kak jibam}
happy jugakkk

tq kak jibam, berjangkit ngn akak sudaa~ hik2

say congrats to adik eh ;)


{mummymer}
ooh makasih2, tq tauu mummymer, nanti dd tgk yeee :)

Mama Gee said...

akak br nk ckp..kenapa pewot dd besar sedangkan br a feww weeks je preggy...seb bek dd dh jawapkan siap2...ngee...

mesti dd sgt chomel bila pewot dh makin besarrr..

dd dudu said...

{kak gee}

tu arrr, bakal timbulkan kontrobesi ni bile nampak perut dd besar yg xsepatutnye pdahal baru kawen, kekekeke


comel kee, tah2 bam bam giler. hehehee

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...