Thursday, March 31, 2011

tembikai susu oh tembikai susu




ahh sudahhh... aku dah x minat buah masam2 seperti orange da... sekarang aku suke buah manis2 terutamanya honeydew.... sedapnyaaaa!!!

hari2 mesti beli kat cafe 2 ketul.... habes 2 ringgit... uhuk

pastu sebelum ni pernah mengiyau kat kuku (tiru ayat lina - mengiau) .. nak honeydew nak honeydew..

then semalam kuku balik dari johor dia bawak balik honeydew!!! omg perasaan gembiraku macam menang loteri.


malam tadi makan berdua, kuku potong besar2. nikmat dan manis gile!!! memang rasa macam menang loteri lah.. pernah ke loteri??? kemanisan ini yang aku cariii!!!!!!! arghh... sebab kdang2 kat kedai kan, honeydew x manis sangat, dapat yang tawar..


pastu pagi tadi sebelum pergi kerja, aku potong kecik2 masuk dalam bekas.... ingat nak buat bekalan sepanjang hari kan... tapi malangnya, aku baru stat enjin kereta pagi tadi dah ngappp... x sempat sampai lampu isyarat, habes honeydew itu aku kerjakan hee hee


dan hari ni, terpaksa aku beli lagi honeydew 2 ketul 2 ringgit semasa lunch... motip fungsi bekal?


tadi risau gak kot2 banyak makan honeydew leh mudaratkan bb dalam kandungan x.. terus gugel..


sekali!! dangg!! aku menang loteri lagi


tembikai susu turut merupakan sumber asid folik yang bagus, dimana asid folik ini bagus untuk ibu yang mengandung dimana ia boleh mencegah kecacatan ketika lahir. Malah tembikai susu dilihat mempunyai kandungan sodium yang kurang, bebas lemak, bebas kolestrol dan rendah kalori, oleh itu ianya sedang elok untuk diterapkan dalam menu diet anda yang ingin mengurangkan berat badan.

Potasium yang terkandung dalam tembikai susu dapat mencegah otot dari mengalami kekejangan dan membantu dalam mengawal tekanan darah, serta kandungan air tembikai susu yang banyak akan membantu tubuh anda dari kekurangan air. Untuk rekod, satu mangkuk kecil tembikai susu hanya mengandungi 60 kalori dan membekalkan vitamin C yang mencakupi 70% keperluan harian tubuh anda.


copy dari sini



seronoknyaaaa =) nak teruskan makan lagi.. heeheee


cinta honeydew

;P




12 comments:

lina said...

hari ni aku makan honeydew 2 plastik. sama mcm ko rm2. sedaaaaaaaaaaaaaap! maniiiiiiis! aku tak pregnant tapi mengapakah aku suka honeydew jugak?

Ciare Baha said...

mengikut pengalaman aku, makan manis adalah akan mendapat BABY BOY

alaa comelnyaaaa baby boy dd+keri



;)

aYenZ JamiL (^0^)/ said...

xtau nk komen apa.. nak senyum je..
oo rindu kat en husband..
nak balikkk~~~

circleinspoon said...

2ketul je RM2??? gile mahal~

noname said...

circleinspoon : bkan std ke tu? kat JPA cyber brapa?

Queen said...

honeydew setap kan...
lagik2 kalau buh dalam peti es.. ngeeeeee

ja_on_seven said...

( tgh bayangkan anak dd makan honey dew dalam perut` sambil ignore je mak die yg kt luar tu )

Atiqah Adnan said...

qah suke juga tembikai susu.. manisss and lembut.. sangat best.. makan buah memang bagus kan tok pregnant... hee~

Mama Gee said...

mmg rezeki baby dd lah tu dpt yg manis...akak selalu makan tp dpt yg tawar..ferass tul....

iedayah said...

diana..tq coz sharing this..suke2..

aDieyZa said...

selera dah bertukar kpd yg manis yer? banyak khasiat tembikai susu tu rupanya eh.. thanks for sharing dear..

dd dudu said...

{lina}
lina ko kan suke betik. lina dah berubah

;P


{ciare baha}
boy ke ciare ;P

tapi lisa cakap klu xmuntah2 dapat girl.

kakakakaka

xpe nanti tgk hidung aku kembang x. baca blog ummu, ummu kate hidung kembang dapat boy.

kakakaka


{kakyen}
rindu rinduan~~~


{circleinspoon}
adakah aku salah sebut 2 ketul honeydew? ke aku patut sebut 2 batang honeydew ek? ke 2 potong honeydew??


tp yelah, kadang2 aku harapkan dia 5osen 1.. hehe tp sllau jual singgit 1


{noname}
ha ah std kan


{queen}
sedappppppppp sejukkk2222 :o'



{ja on seven}

ha ha haaaaaa


ko ni :'D

jadi kelaka lak bile aku ikut membayangkan sekaliiii

kuh2



{atiqah adnan}
ha ah memang bagus, ngeeee

teruskan!!



{mama gee}
heheee mmg frust sgt klu dpt yg tawar


{iedayah}
sama2 iedayah..

erm dd dpt tau..
takziah ye.. sorry to hear that :'(


{adieyza}
sama2 zana.. makan tau ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...