Thursday, March 17, 2011

oh 8 weeks



sekarang aku over tau tahap ngantuk.. kat ofis satu hari mesti 2x tertidur.. bukan aku nak layan perasaan ngantuk tu.. tapi bile dah ngantuk sangat, tengok2 aku dah bermimpi *tertidur laa tu.. dan selalu aku tertidur tegak depan PC, kool tak?... tapi tadi aku tertidur masa conteng2 kertas buat draf.. dahlaa pakai baju sejuk, selesa giler.. huhuhuhu kalaulaah bos lalu, mati i..


then bila terjaga tadi tu ada laa si ym dari lisa ni.. cakap pasal die borak ngan ciare pasal s*luk yang sebelum beranak nak cek bukaan tu...

terus hilang ngantuk baca statement dorang crying

ingatkan nak paste kat sini ym tu tapi x jadi laaa, nanti korang pun sume ketakutan macam aku dan lisa sedang hadapi sekarang crying kami ketakutan bila bayangkan s*luk2 crying ingatkan pakai jari je, rupe2nyeeee s*luk tangan sampai had gelang crying


dah ar x nak cite lagii... uwaaa



8 weeks.. so far xde muntah2 lagi.. tapi selalu xsedap mulut... bile gi cafe nak makan tengahari selalu dahi berkerut2 tengok lauk.. rasa macam xleh nak makan, tapi last2 amik jugak laa lauk.. bila makan selera je rupenye
hee hee hew hew


tapi kann semalam masa tengah semangat2 buat sos spageti kan, tiba2 sedang masak tu, aku rasa lain macam... tiba2 jantung aku berdegup laju gilerrr, sangat kencang, pastu peluh keluar dengan banyaknyaaaa.. lepas tuuuu macam ada samting dari perut nak keluar... lepas tu terus rasa memang x ok, rasa nak baring.. terus jalan laju2 ke bilik *xtutup api dapur tau

pastuuuuu dengan cemas jerit mintak tolong kuku sambung buat spageti... kuku yang tengah syok main game terus macam terpinga2 dan cemas kenapa ni kenapa ni.... pastu bile aku dapat landing baring, terus macam ok.... tengok je siling atas. Astaghfirullahalazim, apa yang berlaku pada aku ni.... xpenah2 cam ni.. hormon ke?? xtau... tapi x muntah laa..... lepas dah baring kejap, xnak layan sangat perasaan tadi.. terus bangun.. huhu


apakah itu?? simptom ibu hamil kah? korang pernah rasa x? dia macam nak pitam tapi bukan kot... ke x bole berdiri lama2 ek hehe




12 comments:

aYenZ JamiL said...

huu..xtau..sbb xpenah peknan tp pernah rs gtu ms crash diet dlu..

aDieyZa said...

dd kuat ngantuk sbb ngandung xpelah.. zana ni kuat ngantuk x pregnant apa kes??? hihihi..

maybe dd penat berdiri lama kot.. sbb tu rasa mcm nak pitam.. banyakkan rehat if rasa x sedap badan k..

pestisid said...

oh sama..
masa awal2 kehamilan mmg ngantuk gile..aku tido je kdg2 tu..x sedar dh tertido..

yg 2nd tu rasanya ko nak pitam. sebab nak pitam tu kdg2 sbb penat, darah rendah ke..n mmg die peluh2 dulu pastu mcm nak kelam je dunia n sesak2 sket dada..

dd dudu said...

{ayenz jamil}
ooo crash diet? rasa ey camtu, sbb x cukup makan tu

{adieyza}
hahahahahhahah tanda2 kot ;p hehe dd larik perlahan2

erm sekali tu je laa rasa xsedap, masa2 lain cam ok jek hehe


{pestisid}
uolss, cane klu tetido msa drive ni, haha.. tertidur masa tgk movie pun keri dah tarik2 hahaha gileee kelam mata aku masa tu


oo tu namanye nak pitam ehh... memang peluh2 gile pastu sesak sgt dada, jantung laju gilerr..... xpenah rasa.. hihi.. tapi tu ar masa checkup hari tu mmg terkejut tekanan darah rendah, xpenah2 seblum ni 90/80 (kot masa tu).. tetibe masa ngandung megik, die jadik rendah


masa gosok baju kuku yang corak line rapat2 pun aku berpinar, motip? haha xleh tgk corak line rapat2 secara lama ke, hew2

faizah said...

dd, yang pitam tu nurse bgtahu aku sebab tekanan darah rendah dan maybe kekurangan iron.

aku dulu pun masa pregnant sokmo tekanan darah rendah.

kena makan kerang, hati dan sumber yang banyak iron okey ;)

dd dudu said...

{faizah}
ooh tekanan darah rendah dd mmg nampak siket masa jumpe doktor hari tu..

tapi kekurangan iron? omg dd xtau..

motip kaklong bg nama2 makanan yg sume dd xsuke makan? kui2 xmkn kerang ngan hati ar.

dd makan iron gosok baju je leh? huk2

dd dudu said...

lupe nak cakap. tq kaklong, tq korang hehe

Queen said...

kak nik masa memula preggy pun kuattido..bukan seminit dua ke..5 minit ke..sejam lebey tido..muehehhehhehehe..
dan pernah jugak jadi mcm dd tu... so rest je..rasa je macam tu terus rest...pastu mesti terus tertido..hahhahah

bab s*luk tu...tak nak pikir..beranak lagi sakit...dan pernah tanya org tua..die kata s*luk tubile dah dekat nak beranak..die nak tgk bukaan kita.. ada gynea yang tak paksa,..bile kite takleh,..die kata tunggu beranak nanti jela..benda tu utk elak kita alamai saat2 cemas tulang pelvik tak leh buat bukaan utk baby keluar..memang ngerila nak bayang s*luk2 tu..bayangkan baby je nak kuar...

(tapi kak nik masih takut2 berani nak beranak ni..hohoho)

dd dudu said...

{kak queen}
akakk sy baru terjaga dari tersengguk2 tadi.. kui2 x produktif keje dd asik tertido je, kof kof


oo ykeeeeee, tujuan diorang nak cek bukaan tu sebab takut tulang pelvik kite xleh bukak eyy bile beranak.. oo baru dd paham..

xpelaa naturally jee laa biar ia berlaku, x nak laaa takut2 sangat kan uwaaaaa, cepat hapuskan bayangan!!!

tq kaknik for d info! luv u lah

xeRoxiaTTe said...

Hahaha rasekan simptom2 mak buyong dah tibe..Akk dah lepas. Berdebar2 tu sbb pitamlah. Tekanan darah rendah. So,pas ni klu mkn mee rebus, sila tuka statemnet.."Nak mee rebus + kerang byk2", ok.

faizah said...

dd, iron gosok baju tu banyak sangat la ironnya, karang terlebih sudah.

pape pun, pasal sel*k tu memang terpksa dilalui. pengorbanan seorang ibu.

dd dudu said...

{xeroxiatte}
ooo akak pun kene tekanan darah rendah gak ke dulu. hoho

aaa tidakkkkkk, masih nak gune tagline

mee rebus xnak kerang xnak taugeh xnak daging 1 ;p


{faizah}
hahaha kaklong, motip layan dd memain pasal iron gosok baju? kui2


respek laa kat kaklong dan semua ibu yang pernaah lalui :)

kaklong jerit x masa kene s*eluk hee

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...