Friday, March 18, 2011

si murni.. rakan gosip ku



hehe entry yang dibuat sempena muni dah kawen... gigih tau uolsss iols cari gambar malam tadi hee hee


muni ni kenal kat upm masa zaman belajar dulu.. aku first impression pada die, xde pe sangat, cume nampak laa die selalu bersama gang2 dia..

tapi nak tau x apa first impression muni pada aku masa x kenal2 lagi?.. tapi bile dah kenal die bocorkan rahsia pasal tu kat aku.


"eeee budak tu, asyik pakai skirt je.. skirt color coklat, xde skirt color lain ke?"

bole? hampeh betul budak ni. diam2 dia yee cakap pasal aku dalam hati? eh dalam hati ke ko cakap ngn kawan ko eh muni? hehe

hellooo aku ada skirt lain laa, skirt jeans, skirt color biruu... puk2 dah setiap kali ko nampak aku, kebetulan aku pakai skirt color ceklat hee hee

nyampahhhhh hee hee

hehe dulu memang suke sangat pakai skirt.. skirt labuh laa sampai bawah, pastu pakai kasut sporty.. sebab apa tau? sebab sebelum masuk upm, kan lepas matrik tu kan cutiii lamaaaaa sementara nak tunggu masuk upm... so disebabkan ayah mithali aku tu xkasi aku keje jadi keje aku hari2 adalah tengok tv, cerita cina cerita korea.. hehe 2 cite tu... masa tu klau tgk cite cina memang tengah trend giler diorang pakai skirt labuh... last2 aku pun terikut2laaa, terbawak identiti tu masuk upm hee hee xsangka menjadi perhatian muni hee hee ciss ko muni hee hee


ok tamat kisah first impression kami.



entah macam mana kitorang ni bole pulak jadi baik dan rapat. sebab selalu satu kuliah kot, duk pun kolej yang sama.. aku rajin datang bilik dia, dia rajin datang bilik aku.. pastu die pun baik dengan rumet aku, si pae.. last2 kitorang baik 3 laa, kadang2 berbuka puasa kat bilik sama2 3 orang... hihi pae kate die putri dalam cite gol n gincu, aku lak jadi mia kawan putri, murni lak...
hee hee xpelaa takut nak cakap, nanti muni mara hee hee


dah rapat2 tu jadilaa rakan gosip... hihihi

bila berjumpe mesti gosip hee hee kadang2 muni sambil buat gaya tangan kat mulut nak bergosip hee hee
tengoklaa gamba ni, seronok betul bergosip hee hee

lepas tu bole pulak si lisa kumpul gamba2 kitorang bergosip dan buat satu wallpaper gambar gosip kitorang. cesss, xtau nak ucap terima kaseh ke apa. puk2



disebabkan aku baik dengan murni ni, aku selalu jadikan dia mangsa, hehe.
yang besnye, dia ni suke ikut je apa aku suruh. kui kui

ada sekali tu aku dengan ma naik teksi.. akan lalu bawah bangunan ofis murni kat depan HKL... pastu aku kol dia, paksa dia babai aku dari tingkap... die pun babai laaa aku ikut tingkap, dengan pakcik2 teksi sekali duk ushar laughing



lepas tu ade sekali tu, petang2 aku nak gi lepak rumah dia.. masa tu aku baru start blogging... so aku nak buat entry "sepetang bersama murni"

klik laa kalau nak baca entry tu haha.


tapi sebenarnyee gamba2 tu ditangkap masa aku nak balik dah pun. aku paksa murni berlakon semula demi nak amik gamba untuk blog rolling on the floor



xpe, muni mmg selalu rela hee hee


kitorang selalu berkongsi2 masalah... cite tu cite ini... tapi biasalaa kawan2 kan, gado2 manja siket mesti ada.. selalu je kot kitorang gado2 manja.. sentap2 gitu.. kadang2 memang dia buat aku marah, xmo msj dia beberapa hari.. tapi last2 msj jugak, hehe... biasalaa kawan2. korang pun kan ;p

lepas tu aku selalu msj muni kalau aku xtau atau ketinggalan dengan info2 terkini di blog atau ape2 je la.. cam hari tu aku msj dia tanya "muni, siapa ben ashaari? kenapa selalu nampak nama die kat blog2?"

lepas tu muni mesti balas msj dengan jayanya menjawab, hehe. sume bende die tau ;p



nway masa dah habes belajar kat upm, selalu je jumpe muni untuk jalan2, reunion.. hehe dengan si pae gak..

kat midvalley



kat jusco Au3



naik basikal sama2 ^_^



hepii sangat moment nii ^_^ kuku pun ada, heheeee

tetibe rasa rindu masa ni. bes sangat naik basikal jalan2 kat bukit cahaya




pastu kalau gang puteri 7 aku buat reunion, selalu je percume si muni ni hee hee

tengah berkelah kat Taman Botani



motip muni nak amik gamba menyorok belakang pokok tapi terkeluar punggung crying



masa ja kawen, dd, kuku, muni dan pae pergi bersama2, siap menginap di Hotel Setesen lagi kat Ipoh.


haha Hotel Setesen yang nampak menyeramkanlaa jugak



3 of us, selalu together2 ;)


masa ja nikah


masa ciare kawen


aku ada sewaktu murni bertunang :)



dia juga ada sewaktu aku bertunang =)
malam aku bertunang tengah siapkan hantaran pun muni ada sehingga ke jam2 terakhir :')

thank you for being such a gud fren, muni. uhuk uhuk



aku rasa macam nak paste lagi satu gambar ni. tapi takut muni marah sampai 7 keturunan. tapi...









maafkan aku muni, aku nak letak jugakkk crying

bencilah aku bencilah aku crying


nex entry adalah gamba nikah muni.
till then..

;p










8 comments:

cronyz said...

scary nye entry ni...

lawak pic last tu...sesuai sgt!!

dd dudu said...

{cronyz}
cronyz.. apa yang scary? keliru aku

muni manja kan dengan beruang tu, hehe

sampai bila laa muni akan bencikan aku lepas tgk gamba ni

aDieyZa said...

dd, zana pun selalu baca blog murni tu.. td tgk gambar kahwin dia dekat blog ciare.. sweet jer warna putih & hijau.. so lovely..

dd dudu said...

{adieyza}
ha ahh sweet je color putih hijau, fresh gitu

hee ^^

pestisid said...

gamba yg last tu mmg dh bajet ko akan letak. gamba tu laa modal ko ngusik muni dari zaman2 frenster kot...motip?

tp aku sokong hahah!

mun-e said...

dd!!!!!! hahahahhahahahha kuang hajoooooorrr

aku baru smp rumah ni aaaaaa laju2 bc entry ko cissssss
hahahahh

siap ko! :P

ala dh magrib. kena tegur dgn suami gelak sorg2 bace entry ko ni sambil kaki tendang2 ke udara hahahha

pukkkkkk

:'D

Sayid Hameed said...

kahkahkahhh...lawak siottt..
aku pon cm muni..gelak smbil kaki tendang2 udara..ttba tertendang dinding..adushhhh =D

dd dudu said...

{pestisid}
kan, motip sy cani?

{mune}
muni huduhnye tendang2 kaki ke udara ;n hok hok

{wewe}
motip wewe ikut huduh gak?
ouchh

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...