Tuesday, March 29, 2011

di sebalik cerita.. majalah JELITA


sorang kawan aku tanya

ja tarabas: cmne ko bule terkecimpung dalam dunia itew?
ja tarabas: hik hik--> mak cik bedah nak tau cite


hehe motip aku paste nama sebenar kawan aku tu? ;p
terus org tau siapa kawan aku ituww ;p

kakaka


ok cecite cecite...



actually korang.. ceritanya simple je tau... xde laa macam tahap kene interview bagai atau ada sesi photoshoot.. itu artis uolss.. iols ni cume penulis blog yang biasa2 je... follower pun dalam lingkungan kawan2 jee.. huhu jgn salah paham tau tau tauu :)


ceritanya bermula begini..


- pada satu hari aku sedang menatap komputer menyiapkan programming... tiba-tiba notification ym popup bagitau ada 1 emel masuk.. aku pun buka emel.. pastu blur kejap...

dalam emel tu seorang nice kakak yang memperkenalkan diri sebagai
shikin, seorang wartawan majalah jelita.. katanya dia baca blogku,dan ingin tulis pasalku dalam majalah jelita, then dia minta kebenaran dan minta ku respon...
aku pun terus forward emel tu ke kuku, dan sms kuku.. mintak kebenaran dulu la kan, tanya pendapat bole ke.. bla bla.. pastu kuku cakap x pe je.. hehe


- aku respon kat kak shikin cakap ok.. pastu kak shikin minta gambar2 sebelum kawen, masa kawen dan selepas kawen..

ok. problem di situ, sebab aku memang xde langsung gambar lepas kawen
dengan kuku dalam tempoh itu. motip?? memang xde langsung okayy... awal2 kawen sebuk masuk rumah kan, mane de masa nak jalan2 kee amik gamba leklok ke.. heheee


- tingggg!!! kami terbayang2 muka ezan. heheee terus buat muke seposen sambil sms ezan mintak tulun. and gojesly~~~~ ezan sudi tulun, uwaa terharu berganda2!!!!!


rujuk entry ini masa aku tepek gamba2 rahsia iteww..


masa bergambar adalah sangat xtau nak bergambar macammana. aku cakap kat diorang kalau buka majalah kan selalu suami isteri bergamba duduk kat sofa. (terbayang muke yusuf haslam dengan isterinya bergamba duk kat sofa).. motip?

xpun, gambar kat meja makan.. tapi disebabkan malam
tu hidangan atas meja makan cume soto dan sate pasa malam, ah malunye,.. kosser.. last2 amik gambar kat sofa.. haha tapi yelahh masa tu kitorang asik gelak2 je dengan ezan.. tu yg gambar pun gelak2 je kui kui kui



- ezan, kami terhutang budi dengan anda! sian ezan tau malam tu balik lewat, uhuk2..

- oh ye, isu majalah jelita keluaran april adalah pasal perkahwinan.. ceritaku masuk ruangan pasal persiapan perkahwinan.. tapi ramai lagi laa pengantin yang dicerita, bukan aku sorang tau ;) aku salah sorang jek, hehe.


- kak shikin emel dulu draf yang ditulisnya.. aku baca n rasa sangat surprise, hehe xsangka kak shikin stadi blog dan buat summary dengan sangat detail.. siap tulis nama pengapit ku siapa.. hehe comel.
aku dan kuku baca dulu draf tersebut, dan xde apa2 pembetulan pun. sebab semua tu pun kisah benar yang kak shikin amik dari blog ku, xde tokok tambah pun :) tq kak shikin


- bila beli majalah jelita hari tu, bila buka page tu.. terus rasa macam wahhhh dalam banyak2 gambar yang dihantar2, 2 gamba yang di snap oleh ezan yang dipilih!! ezan hebattttt menjadi pilihan.. clap clap clapp!!!!

gojeslah ezan!
gambar yang berbakat telah dipilih. ho ho silalah masuk blog photography ezan ni kalau nak tgk lagi bakat ezan.



- tq again ezan!! memang terhutang budi sangat


- terima kasih daun keladi juga dd dan kuku ucapkan pada kak shikin sebab sudi menulis pasal kami :)


sekian terima kasih.
;P



note : bila baca majalah jelita ruangan tema2 perkahwinan tu kan, terpikat dengan tema biru laut oleh sorang pengantin tu, lawa dan tenang sangat. hee







21 comments:

Ciare Baha said...

dd, ce capture semua page pasal ko dlm mjlh jelita tu. hehehehe :D


-mangsamalasbelijelitabole?-



dd, mmg betul la, husband n wife dlm majalah slalu kat sofa atau meje makan. hik. kalo aku tak terpikirrrrr ;p

dd dudu said...

{ciare}
ciare, page sebelah tu cite aku half jek. bawah tu dah muke orang lain. xmo ar snap ;p

keji x aku.


hik2


kannnn.. selalu kat sofa kannnn.. so motip aku pun nak ikut gamba kat sofa? heheheee

ja_on_seven said...

{dd} motip ko mendedahkan perangai makcik bedah aku melalui petikan YM?

dd dudu said...

{ja makcik bedah}
sifat semulajadi dan naluri suruh letak

hik2

Apple Cute said...

dd pic perut dd ada x? hehehe

aYenZ JamiL (^0^)/ said...

weeee...sonoknya..alahai..ni mcm kene bli gak nih..adehh..xpun..cuba dd pi tampal page yg sebelah lg -story ttg korg laa yek..hehe

da agak da mesti ada sumthg special masa tgk gmbr hr tu..nehi mungkin gmbr secantik itu hnya utk ske2..hahaha

dd dudu said...

{apple cute}
xde.. dua gamba je hehe

yuyu ni cite pasal kawen laa, motip nak letak gamba perut dalam ruangan pesiapan perkahwinan :'D


{kakyen}
wahhh dah ada lebih 1 permintaan ni mintak dd letak lagi 1 page.. hahahahahahahhha nak pk jap ;P

Queen said...

waaa..masuk magazine u... =)

nanti kak nik nak beli gak la magazine jelita tu =)

ja_on_seven said...

dd, tak payah letak due2 page..

Ash said...

Adikkk..TQ sbb bg kerjasama.Rupanya kita dkt jer, akak dok kajang..putrajaya tu tmpt ulang-alik tu.Kalau tau g terjah trus aritu kan.xpe..nanti senang2 leh jumpa :)

dd dudu said...

{kak queen}
heheee kak nik nak beli kee, wahh ;P

{ja}
wah sounds serius.. ok ok

{ash}
uik kak shikin ada blog rupenye heehee.

tq juga pada kak sebab sudi ^^

oo ha ahh laa dekat sgt daa kajang pjaya. hik2

Ciare Baha said...

dd, nak 2nd page! (provoke ayat ja ;p)





tp ko da cite ending ;p

dd dudu said...

{ciare}
laaa pulakkk

heee hee nak itut cakap siapa ni ;p

ha ahh aku kan dah cite ending tadi kat ko, kui2

ja_on_seven said...

owh tak series la.. lupe letak "hik hik" je

Mama Gee said...

wahhh bakal masuk majalah yaa....jarang beli jelita...
apakata nnti dd beli dan tunjuk kt sini..

dd dudu said...

{ja on seven}
wahh ja nak cakap yang ja x serius pun nampak cam serius


;p

pang dd~


{mama gee}
dah tunjuk dah kat previous entry ;p

ja_on_seven said...

owhh lupe "hik hik" lagiii...

hik hik hik hik hik hik hik hik..
hik hik hik hik hik hik hik hik..
hik hik hik hik hik hik hik hik..
hik hik hik hik hik hik hik hik..

eh kem salam kt keri ye..ckp kt die aku nk otograp die.. minat la kt die..

dd dudu said...

{ja}
ok dah xnampak serius da ;P

oooo ok nanti keri balik dari johor aku gtau die eh mak bedah nak otograp die.

Ezzan Yusop said...

motif u suke buat i terharu? motip dd?????? hikhik....

dd dudu said...

{ezzan}
motip ezan lagi berganda2 suka buat dd terharu? :'O

aDieyZa said...

dd, zana pergi cari majalah jelita kat alamanda tapi lum sampai lagi.. beria gie mencari dgn husband.. hihi..

gambar dd kat sofa tu sweet sgt..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...