Thursday, March 24, 2011

yelaa yelaa



yelaa yelaa aku update... (sambil pandang lina ;p )

bizi siket lately ni.. kat ofis banyak keje.. kat umah pun buat keje yang bukan keje ofis tapi perlu submit.. paham ke?? hehe entahlaa, harap sume sukses p('o')q

semalam sepanjang hari aku kat Nilai Spring Resorts Hotel, ada bengkel kerja kat sana.. sangat konsentret sampai x tengok henpon lansung.. bila petang2 bukak henpon laa byk pulak msj, terus reply satu2 dalam keta, lepas tu pening.. oh aku seorang yang x bole membaca buku atau baca sms dalam keta, peninggggggggggg...


tengahari masa makan dapatlaa merehatkan mata tgk padang golf.. tenang siket.. nway masa lunch kat nilai spring resorts hotel tu aku xmakan byk.. tapi makan byk jenis, eh paham x? maksudnyee xmakan byk laa.. tp amik siket2 tu ini je... sampai bos cakap "bagusnyelaaa die ni x mabuk2, boleh makan macam2"... tapi puan, saya makan kuantiti siket je ni, hehe..


sebab ape tau? sebab tema makanan semalam sangatlah western.. adehhhh tekak aku x bole terima kalau western yang over sangat.. maksud aku main menu dia adalah nasi, pastu lauk2 die adalah banyak gile lamb (aku xmakan daging!!!!).... pastu kalau ada ayam pun, yang die dah gaul dengan mushroom cream... aiyakkk muak gilerrrr, camne mau makan???

last2 aku makan nasi siket+baked potato, chicken cream soup (sedap giler! 2 mangkuk untuk aku sahaja), spageti dan banyak2 jenis kek, buah... tu je... hehe seb baik makan pagi dan petang sangat sedap dan mewah... so xpelaa lunch makan siket...


kebetulan kan bengkel hari rabu, klu rabu hotel tu memang tema western.. kalau hari isnin - indian, selasa - chinese (konfem aku suke), kamis - malay, dan jumaat - japanese (kakak2 kate sedapppppp dorang penah dtg yg jumaat punye)


nex time plz buat bengkel/kursus kat sini hari selasa atau jumaat eh ;p


disebabkan minggu ni busy, balik keje selalu kuku yang masak, huhuhuuu... pastu makan sambil tengok cite jepun - operation love... apasal cite tu bes sangat ahhh???

semalam kuku masak pasta spiral goreng.. tapi jadi sangat pedas.. so masa tengok cite jepun tu, kuku asik duk fikir je bagaimana nak hilangkan pedas pasta tu.. perlu masak balik ke.. macam2 idea dia, nak masak dengan susu lahh, nak masak sos semula laa... aku yang tengah berkhayal duk tengok cite tu angguk2 je, xde bagi idea apa2 pun... hampeh punye isteri..
hee hee hehheehe... comel jek kuku berfikir secara mendalam tentang kepedasan masakan... kui kui kui


pastu bile malam2 aku ngadap laptop siapkan keje yang nak submit, kuku tertidur kat sebelah.. dah 2 malam dah ;p alahaiii penat masak ye bang ;p ke penat berfikir ;p larikkk larikkkkk


x tau nak merapu apa dah... nak keluar jap.. tapi sebelum keluar kene log out kat SIDKEM dulu.. SIDKEM tu adalah sejenis sistem yang kalau staff ukm nak keluar bukan urusan keje, perlu repot dalam sistem ni, bile balik, kene login balik.. eh perlu ke terang sume ni? daaaa~


-forever love-



note : lisa, saya xde depan pc sepanjang hari semalam, baca ym offline ko.. so ape kesinambungan gosip mengenai blogger tersebut? ;p haha






4 comments:

aDieyZa said...

zana pun tertunggu2 update dr dd tau.. rindu dgn cerita2 dd..

part yg masakan pedas tu, mmg kelakar la.. layan movie best sampai dd angguk2 jer, padahal kuku tgh perah otak nak bg hilangkan rasa pedas tu.. hihihi

dd dudu said...

{adieyza}
tq zana, dd bz siket lately ni hoho

heheehehehehehehheehehehheeeee hampeh kan. tp ekceli dd mmg xtau cane nak betulkan masakan yang pedas semula, heeheeee cume tau masak blk letak gula je, tp nnti manis pulaaaa hew2

aYenZ JamiL (^0^)/ said...

dd, nk hilangkan pedas, kyen salu tmbahkan gula..wuu wuu

klu masih pedas..tmbah la bhn2 lebih sket, pastu bawang sket lg..sos tomato sket lg..pastu klu da terbanyak plak..dd bg la kt jiran2, xpun hntr kt kyen..hehehe
rajin jg kuku masak..

apiz ske makan western..kyen lak sama dgn dd..ske chinese food..kdg2 nanges tgk mknn terhidang bukan keinginan..waaa..sbb chinese food masakan dia simple tp boleh menghasilkan makanan yg enak lg berkhasiat..

korg bmasalah dgn pedas, kyen salu bmasalah dgn garam..wuu..rasa mcm xmasin tp apiz kt da masin..waaaaaa

dd dudu said...

{ayenz}
amboiiiii begituuu solution diee yeee ;p

chinese food memang sedap. betul kate kak yen, die simple je tp cukup rasa nyaaa... uhhhhh :]"""


yekeee, hehehee dd gang suke masin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...